Overgangsproject maxi’s – eerste leerjaar

Tijdens de week van 6 mei hebben de maxi’s en de kinderen van het eerste leerjaar samen een project gedaan rond ‘indianen’. Luisteroog had elke dag een brief achtergelaten in de tipi. De kinderen moesten zich helemaal aankleden als een indiaan: hoofdtooi en indianenpak. Ook moesten ze verschillende opdrachten vervullen om zo veren te verdienen voor op hun tooi. Maar de kinderen hebben erg goed hun best gedaan en hebben allemaal een hele mooie hoofdtooi gemaakt met verschillende veren er op. Ze hebben ook zelf een pak gemaakt van een groot wit t-shirt. Het zag er prachtig uit! De maxi’s zijn zelfs al eens een keertje gaan werken in de klas van het eerste leerjaar.  Op donderdag had Luisteroog leuk nieuws voor ons want wij mochten op indianentocht. Ook hier konden de kinderen nog iets verdienen door opdrachten goed te vervullen: kralen voor een indianenketting.  Nu hadden alle kinderen de opdrachten ook netjes vervuld. Tijdens de middag stond er een leuke verrassing op ons te wachten: een huifkar met 2 paarden. Die gingen ons naar de school terug brengen want we hadden al een fikse wandeling gemaakt. Maar de huifkar reed door tot aan de speeltuin! Wat een extra verrassing was dat. Dat had Luisteroog goed geregeld! In de speeltuin konden de kinderen hun indianenketting nog maken en kregen ze nog een ijsje. Wat een leuke indianentocht was dat! En ook een hele leuke week! UGH!

Bekijk hier de foto’s!

Geef een reactie