IKO eerste graad

De kinderen zijn op 25 april naar het IKO geweest in Meer. Chris, de begeleidster van het IKO, vertelde ons dat we gingen werken rond ons jaarthema ‘ we vliegen erin!’. Daarom gingen we zelf een vogelkastje maken met een vogeltje. De kinderen gingen eerst met schilderstape een kartonnen doosje juist vastmaken. Daarna bevestigden de kinderen er nog een haakje eraan om het later te kunnen ophangen. Vervolgens legde Chris de techniek ‘papier maché’ uit aan de kinderen. Ze vonden het heel leuk om met hun vingers in de lijm te mogen. We werkten met gerecycleerd papier zodat we achteraf het huisje niet meer hoeven te schilderen. Na de speeltijd maakten de kinderen nog een vogeltje uit boetseerklei. Omdat het vogelhuisje nog moet drogen, komt Chris nog een namiddag naar onze school om dit alles nog af te werken. In de klas gaan we ook het vogeltje nog afmaken zodat jullie de mooie kunstwerkjes kunnen bewonderen in de gangen tijdens het schoolfeest.

Bekijk hier de foto’s!

Geef een reactie