Thema herfst bij de ukkies en pukkies

In de laatste week voor de herfstvakantie werkten we in onze ukkie-pukkie-klas rond het thema herfst – regenwormen . Op maandag mochten onze kindjes regenwormen mee naar school brengen en werden ze in de regenwormenbak goed bestudeerd. Hoe kruipen ze ….wat eten ze …..

De kinderen maakten ook zelf speeldeeg en zo konden ze ook van het speeldeeg  wormpjes rollen . In de turnzaal leerden we dan onszelf voortbewegen zoals echte wormen  en ook in de klas gingen we nog lange/korte wormenkettingen maken .

We gingen met onze vingers ook wormen schilderen en natuurlijk moesten de slapende wormen met een stampliedje uit de grond gestampt worden .

Op het einde van de week hebben we alle wormpjes natuurlijk terug in de vrije natuur gezet zodat ze weer rustig kunnen verder kronkelen ! Tot na de herfstvakantie met weer  meer nieuws uit de ukkie en pukkie – klas  !!

Bekijk hier de foto’s!

Geef een reactie