Eerste graad op studiereis naar het Boshuis

De eerste graad is op studiereis geweest naar het Boshuis in Ravels. In de voormiddag werden we op pad gestuurd om de boskoning te helpen. Zijn dienaars waren ziek en het bos moest verzorgd worden. We kregen mooie mantels aan en vertrokken op avontuur. Tijdens onze reis leerden we over de wilde en tamme kastanje, de Amerikaanse eik en de inlandse eik, paddenstoelen, de bosbodem… . Ook speelden we enkele spelletjes zoals het petanquespel (jeux de boules) met eikels, blindemannetje, standbeeldje en gaven we de bomen een dikke knuffel . Het zonnetje scheen ondertussen al goed dus konden we lekker buiten picknicken. En of we er honger van gekregen hadden. Daarna was er nog even tijd om in de mooie tuin van het Boshuis te spelen voor we weer op pad gingen. In de namiddag werden we naar een open plek in het bos geleid. Hier maakten we met klei bosgeesten die ervoor zorgen dat het bos mooi en proper wordt gehouden. Iedereen verzon een leuke naam en een taak voor de geest. Op het einde van de dag speelden we nog ‘Ik ben een spin, en ik heb zin in…’ en het grote mierenspel. Het was een superleuke en leerrijke dag. Iedereen heeft er erg van genoten!

Bekijk hier de foto’s!

Geef een reactie