Thema fruit bij de ukkies en pukkies

In de laatste weken van september’18  hebben we in onze klas gewerkt rond het thema fruit . Grote appels schilderen met verschillende technieken /appels werpen in de appelboom /appels rollen met klei in een appelboom kleven /een fri-fra-fruitje gezelschapsspel /enz ….

Natuurlijk mocht een bezoek aan een echte appelboer niet ontbreken .  Allereerst gingen we naar  de boomgaard waar we echte appelplukkers aan het werk zagen …Vervolgens kregen we van Mieke ook nog uitleg over het sorteermachine /welk fruit ze allemaal in het winkeltje heeft  en waarom dat je zo voorzichtig met fruit moet zijn ….

De juf heeft ook appelsap gekocht om te proeven  en  ze heeft ook appels gekocht om nog samen met de kleuters  lekkere appelmoes te maken!

Dank je wel ouders /grootouders om onze kleuters te willen vervoeren naar de appelboer  !!!

Vele groetjes en tot de volgende keer !

Bekijk hier de foto’s!

Geef een reactie