Touwtje trek eerste leerjaar

Op 7 februari leerden de kinderen van het eerste leerjaar de plaatselijke bib beter kennen. Samen met de mama’s, papa of oma gingen de kinderen op zoek naar allerlei soorten boeken, DVD’s, … Ze trokken eerst aan een touwtje waarbij er een letter tevoorschijn kwam. Daarna moesten de kinderen de juiste letter zoeken en een opdracht nemen. Wanneer ze deze tot een goed einde brachten, kregen ze een nummertje. Hiermee konden ze weer een letter gaan vragen. Wanneer ze de opdrachten allemaal gemaakt hadden, konden ze de zin ontcijferen: ‘We vinden het heel leuk in de bib!’. Na het zoekwerk, was er even een rustmomentje en werd er een verhaaltje voorgelezen. Door dit spel in de bib te spelen, weten de kinderen nu heel goed waar ze welke boeken kunnen vinden.

Bekijk hier de foto’s!

IKO 1ste leerjaar

De kinderen van het eerste leerjaar gingen donderdag 21 december naar de IKO in Meer.

Ze werkten er rond de kunstenaars Karel Appel en Corneille. Eerst mochten ze op een plastic leitje een kunstwerkje overtekenen met aquarel krijtjes. Ze moesten soms wel heel hard duwen. Daarna hadden de kinderen hun spierkracht in de armen nodig om de drukpers in werking te zetten. Gelukkig was iedereen sterk genoeg om deze druktechniek toe te passen. De krijttekening werd zo op een nat papier gedrukt. Deze liggen nu nog te drogen en wanneer het klaar is, krijgen de kinderen de werkjes op school.

voor foto’s klik hier 

De kinderen van de eerste graad maken een bootje…

De kinderen van de eerste graad hebben tijdens de lessen W.O. geleerd over drijven en zinken. Ze mochten daarbij zelf een bootje ontwerpen dat blijft drijven. De kinderen brachten materiaal mee van thuis en gingen in de klas aan de slag. Ze vonden het heel leuk om met verschillende materialen te werken en hun boot te versieren. Iedereen heeft hard gewerkt en de meeste bootjes bleven gelukkig drijven!

Bekijk hier de foto’s!

Eerste graad naar Kronkeldiedoe !

De kinderen van de eerste graad zijn gaan sporten op donderdag 23 november. Ze werden in 2 groepen verdeeld. Na de opwarming konden de kinderen deelnemen aan allerlei korte activiteiten. Zo konden ze testen of ze hun evenwicht goed kunnen houden, allerlei klim- en klauterspelletjes, een hoog springkussen, … Het was een hele leuke sportvoormiddag!

Bekijk hier de foto’s!

 

 

Eerste graad naar Hidrodoe

Maandag 25 september ging de eerste graad op studiereis naar Hidrodoe. Onze uitstap begon met een hele leuke en spannende 4D-film. De kinderen ontdekten zo hoe water gezuiverd wordt. Daarna werd er nog over de verschillende stappen uitleg gegeven. Hierna konden de kinderen allerlei leuke proefjes doen met water. Na het middageten was er nog een beetje tijd om te spelen. Daarna gingen we nog op stap in het bos en deden we enkele spelletjes. Het was een leerrijke dag en de kinderen vonden het erg leuk.

Bekijk hier de foto’s!

Overgangsproject maxi’s-1ste lj

De maxi’s en de kinderen van het eerste leerjaar kregen hoog bezoek van tante Truus. Ze leerde de kinderen allerlei dingen over sprookjes en ze kon ook toveren! De maxi’s hebben in deze week al kennis kunnen maken met juf Lotte en de kinderen van het 1ste mochten nog eens naar juf Lizette haar klas. De kinderen hebben heel veel plezier beleefd in deze week en hebben ook weer heel wat bijgeleerd.

Bekijk hier de foto’s!

Verkeersweek eerste graad

Tijdens de verkeersweek hebben de kinderen van het eerste en tweede leerjaar een voetgangerstraining gekregen. Ze hebben geleerd hoe ze voorbij een hindernis moeten gaan, waar ze juist moeten stappen en hoe ze moeten oversteken. Ook hebben ze geleerd wat ze moeten doen bij een kruispunt met verkeerslichten. De kinderen hebben veel geleerd uit de praktijkopdrachten. Dit zal ook nog een paar keer herhaald worden zodat ze veilig als voetganger in het verkeer kunnen gaan.

Bekijk hier de foto’s!

Drum 4 fun – eerste graad

Tijdens de muziekdag hebben ook de kinderen van de eerste graad veel plezier beleefd aan de Afrikaanse instrumenten. Ze vonden het heel interessant om met andere instrumenten in aanraking te komen. De workshop met de djembé was ook heel leuk. De kinderen gingen namelijk op reis naar Afrika en kwamen verschillende dieren tegen. Op het einde van de reis waren ze veranderd in echte muzikanten.

Bekijk hier de foto’s!

Modeshow eerste graad

De kinderen van de eerste graad mochten voor de tweede keer een modeshow houden. Deze keer was het wel wat moeilijker: ze mochten enkel maar een attribuut gebruiken en ze moesten zelf nadenken over een muziekstukje om te gebruiken tijdens hun show. De kinderen werkten in groepjes en hebben allemaal hun best gedaan.

Bekijk hier de foto’s!