Eerste graad naar Hidrodoe

Maandag 25 september ging de eerste graad op studiereis naar Hidrodoe. Onze uitstap begon met een hele leuke en spannende 4D-film. De kinderen ontdekten zo hoe water gezuiverd wordt. Daarna werd er nog over de verschillende stappen uitleg gegeven. Hierna konden de kinderen allerlei leuke proefjes doen met water. Na het middageten was er nog een beetje tijd om te spelen. Daarna gingen we nog op stap in het bos en deden we enkele spelletjes. Het was een leerrijke dag en de kinderen vonden het erg leuk.

Bekijk hier de foto’s!

Overgangsproject maxi’s-1ste lj

De maxi’s en de kinderen van het eerste leerjaar kregen hoog bezoek van tante Truus. Ze leerde de kinderen allerlei dingen over sprookjes en ze kon ook toveren! De maxi’s hebben in deze week al kennis kunnen maken met juf Lotte en de kinderen van het 1ste mochten nog eens naar juf Lizette haar klas. De kinderen hebben heel veel plezier beleefd in deze week en hebben ook weer heel wat bijgeleerd.

Bekijk hier de foto’s!

Verkeersweek eerste graad

Tijdens de verkeersweek hebben de kinderen van het eerste en tweede leerjaar een voetgangerstraining gekregen. Ze hebben geleerd hoe ze voorbij een hindernis moeten gaan, waar ze juist moeten stappen en hoe ze moeten oversteken. Ook hebben ze geleerd wat ze moeten doen bij een kruispunt met verkeerslichten. De kinderen hebben veel geleerd uit de praktijkopdrachten. Dit zal ook nog een paar keer herhaald worden zodat ze veilig als voetganger in het verkeer kunnen gaan.

Bekijk hier de foto’s!

Drum 4 fun – eerste graad

Tijdens de muziekdag hebben ook de kinderen van de eerste graad veel plezier beleefd aan de Afrikaanse instrumenten. Ze vonden het heel interessant om met andere instrumenten in aanraking te komen. De workshop met de djembé was ook heel leuk. De kinderen gingen namelijk op reis naar Afrika en kwamen verschillende dieren tegen. Op het einde van de reis waren ze veranderd in echte muzikanten.

Bekijk hier de foto’s!

Modeshow eerste graad

De kinderen van de eerste graad mochten voor de tweede keer een modeshow houden. Deze keer was het wel wat moeilijker: ze mochten enkel maar een attribuut gebruiken en ze moesten zelf nadenken over een muziekstukje om te gebruiken tijdens hun show. De kinderen werkten in groepjes en hebben allemaal hun best gedaan.

Bekijk hier de foto’s!

Modeshow eerste graad (16/03/17)

De eerste graad kreeg de opdracht om mee te doen aan een echte modeshow. Eerst keken we in de klas een filmpje van een modeshow. Daarna gingen de kinderen zelf aan het werk. Er werd een leuk liedje gekozen en in groepjes werden verschillende looppassen en poses gekozen. Hierna kwam het echte werk. De kinderen mochten hun lievelingskleren mee naar school nemen en ze tonen op een modeshow.

Hier kan je de foto’s bekijken.

 

Touwtje trek 1ste leerjaar (15/02/2017)

De kinderen van het eerste leerjaar gingen samen met hun ouders of grootouders het spelletje ‘touwtje trek’ in de bib van Meersel-Dreef spelen. Eerst werd door Han een korte uitleg gegeven waar de kinderen boeken kunnen vinden die voor hen geschikt zijn. Voor deze kinderen is het erg belangrijk om te weten welke boeken ze mogen nemen om te lezen. Daarna gingen de kinderen aan de slag. Ze mochten om de beurt aan een touwtje trekken. Hier was een letter aan gekoppeld. Deze moesten ze doorgeven bij Han en Christine van de bib. Vervolgens moesten ze een opdracht volbrengen: een bepaald boek zoeken, samen met mama of oma in een boek lezen, iets opzoeken of maken op de tablet,… . Als ze het goed deden, kregen ze een cijfertje. Hier zat een lettertje achter verstopt en dit hadden ze nodig om een zin te ontcijferen. De kinderen beleefden veel plezier samen met hun mama’s of oma. Ze weten nu heel goed waar ze in de bib op zoek moeten gaan naar een boek. Ze hebben ook goed gewerkt want uiteindelijk had iedereen de juiste zin gevonden! Dit alles werd afgesloten met een vrijwilliger die een boek kwam voorlezen. De kinderen genoten hier echt van!

Bekijk hier de foto’s!

De maxi’s, de eerste en tweede graad naar het bos in Wortel Kolonie (10-11-2016)

Op 10 november gingen de maxi’s, de eerste en tweede graad naar het bos in Wortel Kolonie. In de voormiddag mochten ze spelen in het speelbos. We hadden wel wat pech met het weer want het regende een groot stuk van de voormiddag. De kinderen hebben toch veel plezier gemaakt. Ze maakten kampen, vonden kikkertjes en speelden spelletjes.

Daarna gingen we te voet naar de Klapekster waar we binnen lekker konden opwarmen en onze boterhammen konden opeten. Daarna maakten we ons weer klaar om naar buiten te gaan. De maxi’s gingen op stap met Ekstertje Klap, met een gids. De eerste graad kreeg onder leiding van gidsen een zintuigenwandeling en de tweede graad ging ook met een gids een wandeling maken: ‘door de ogen van…’. Het was een leerrijke en leuke dag in het bos!

Bekijk hier de foto’s!

Eerste graad naar Kronkeldiedoe (14-11-16)

De eerste graad is maandag 14 november 2016 naar ‘Kronkeldiedoe’ geweest. Dit is een extra sportactiviteit van SVS. Vooraleer de kinderen mochten beginnen, werd er eerst goed opgewarmd met een liedje van Kronkeldiedoe en een dansje. Daarna konden de kinderen heel veel verschillende activiteiten doen met een doorschuifsysteem. Ze vonden het superleuk!

Hier kan je de foto’s bekijken.