Grootouderfeest int Dreefke!

Op woensdag 20 november 2019 vierden we feest voor onze grootouders. De 3de graad opende de dag met een mooie volksdans. Daarna konden alle kinderen samen met hun grootouder(s) spelletjes doen in de klassen. Zo konden ze sjoelen, een kaartspel spelen of deelnemen aan een dobbelspel waarbij je met wanten aan chips mocht eten. Tussen de spelletjes door konden ze samen gezellig een kopje koffie gaan drinken of een mooie foto laten nemen ten voordele van de warmste week. Samen maakten we er een super leuke voormiddag van. 

Bekijk hier de foto’s!

Sint op school – 4 december 2019

De kinderen van ’t Dreefke hadden geluk want op 4 december kwamen de Sint en twee zwarte Pieten op bezoek. De kinderen hadden een week eerder al bericht gekregen dat de Sint zijn werkkamer wou vernieuwen. Hij was op zoek naar mooie schilderijen. De kinderen gingen meteen aan de slag om mooie schilderijen en tekeningen te maken voor de werkkamer van de Sint. ’s Nachts kwamen de Pieten langs om de 3 mooiste schilderen uit te komen kiezen. Alle kinderen kregen van de Sint een snoepje omdat ze allemaal zo goed hun best hadden gedaan. De Sint kwam ook langs bij elke klas om een bezoekje te brengen. Hier zongen en dansten de kinderen. De tweede en derde graad hadden zelfs in groepjes een rap gemaakt voor de Sint. Dat vond hij heel leuk! Op het einde van zijn bezoek werden de winnaars nog bekend gemaakt. Deze schilderijen hangen nu in de werkkamer van de Sint, maar ter herinnering kregen deze kinderen nog wel een fotokader met een foto van de Pieten, de Sint en hun schilderij. Omdat alle kinderen zo braaf waren geweest, had de Sint ook nog een bolderkar bij vol met speelgoed voor in de zandbak. Hier zijn de kinderen heel blij mee! De Sint vertelde dat hij volgend jaar zeker terug zal komen naar de warmste school!

Bekijk hier de foto’s!

Studiereis Hidrodoe – eertse graad – 23 september

De kinderen van de eerste graad zijn al op studiereis geweest. Ze gingen naar Hidrodoe in Herentals. Eerst leerden ze Spetter, Drip, Drup en Smos kennen in een filmpje over water. Het is een 4D-film dus kregen de kinderen eerst allemaal een bril. Tijdens de film leerden ze hoe water gezuiverd wordt. Daarna was het tijd voor actie en konden de kinderen allerlei proefjes doen met water. Dit was heel leuk! Er was ook buiten een deel met proefjes. Gelukkig was het mooi weer en konden we ook buiten lekker spelen. In de namiddag gingen we het Hidrodoepad wandelen. We leerden allerlei dingen over het bos: kriebeldiertjes, vogels, geluiden, de rivier de kleine Nete,… Het was een leerrijke en mooie wandeling. 

Bekijk hier de foto’s!