Studiereis Hidrodoe – eertse graad – 23 september

De kinderen van de eerste graad zijn al op studiereis geweest. Ze gingen naar Hidrodoe in Herentals. Eerst leerden ze Spetter, Drip, Drup en Smos kennen in een filmpje over water. Het is een 4D-film dus kregen de kinderen eerst allemaal een bril. Tijdens de film leerden ze hoe water gezuiverd wordt. Daarna was het tijd voor actie en konden de kinderen allerlei proefjes doen met water. Dit was heel leuk! Er was ook buiten een deel met proefjes. Gelukkig was het mooi weer en konden we ook buiten lekker spelen. In de namiddag gingen we het Hidrodoepad wandelen. We leerden allerlei dingen over het bos: kriebeldiertjes, vogels, geluiden, de rivier de kleine Nete,… Het was een leerrijke en mooie wandeling. 

Bekijk hier de foto’s!

Schoolfeest 18 mei 2019

“Zaterdag 18 mei was het echt feest op onze school! Niet alleen het zonnetje straalde maar onze kinderen, leerkrachten, ouderraad, ouders, helpende handen en alle sympathisanten van ’t Dreefke hebben genoten van een warm schoolfeest met spelletjes, hapjes, drankjes, mooie muziek van fanfare Voor Eer en Deugd en van elkaar! Gezelligheid troef op deze mooie lentedag.”

Bekijk hier de foto’s!

Talentendag 22 februari 2019

“Vrijdag 22 februari mochten onze kinderen hun talenten laten zien! Dansen, voetbalkunsten, boogschieten, atletiek, pianospelen, hockey, mopjes vertellen, vertellen over dinosaurussen, … en nog veel meer!

Het was mooi om te zien hoe de kinderen glunderden bij hun talent. Proficiat aan iedereen want iedereen kan iets en heeft een talent!!!”

Bekijk hier de foto’s!

Overgangsproject maxi’s – eerste leerjaar

Tijdens de week van 6 mei hebben de maxi’s en de kinderen van het eerste leerjaar samen een project gedaan rond ‘indianen’. Luisteroog had elke dag een brief achtergelaten in de tipi. De kinderen moesten zich helemaal aankleden als een indiaan: hoofdtooi en indianenpak. Ook moesten ze verschillende opdrachten vervullen om zo veren te verdienen voor op hun tooi. Maar de kinderen hebben erg goed hun best gedaan en hebben allemaal een hele mooie hoofdtooi gemaakt met verschillende veren er op. Ze hebben ook zelf een pak gemaakt van een groot wit t-shirt. Het zag er prachtig uit! De maxi’s zijn zelfs al eens een keertje gaan werken in de klas van het eerste leerjaar.  Op donderdag had Luisteroog leuk nieuws voor ons want wij mochten op indianentocht. Ook hier konden de kinderen nog iets verdienen door opdrachten goed te vervullen: kralen voor een indianenketting.  Nu hadden alle kinderen de opdrachten ook netjes vervuld. Tijdens de middag stond er een leuke verrassing op ons te wachten: een huifkar met 2 paarden. Die gingen ons naar de school terug brengen want we hadden al een fikse wandeling gemaakt. Maar de huifkar reed door tot aan de speeltuin! Wat een extra verrassing was dat. Dat had Luisteroog goed geregeld! In de speeltuin konden de kinderen hun indianenketting nog maken en kregen ze nog een ijsje. Wat een leuke indianentocht was dat! En ook een hele leuke week! UGH!

Bekijk hier de foto’s!

IKO eerste graad

De kinderen zijn op 25 april naar het IKO geweest in Meer. Chris, de begeleidster van het IKO, vertelde ons dat we gingen werken rond ons jaarthema ‘ we vliegen erin!’. Daarom gingen we zelf een vogelkastje maken met een vogeltje. De kinderen gingen eerst met schilderstape een kartonnen doosje juist vastmaken. Daarna bevestigden de kinderen er nog een haakje eraan om het later te kunnen ophangen. Vervolgens legde Chris de techniek ‘papier maché’ uit aan de kinderen. Ze vonden het heel leuk om met hun vingers in de lijm te mogen. We werkten met gerecycleerd papier zodat we achteraf het huisje niet meer hoeven te schilderen. Na de speeltijd maakten de kinderen nog een vogeltje uit boetseerklei. Omdat het vogelhuisje nog moet drogen, komt Chris nog een namiddag naar onze school om dit alles nog af te werken. In de klas gaan we ook het vogeltje nog afmaken zodat jullie de mooie kunstwerkjes kunnen bewonderen in de gangen tijdens het schoolfeest.

Bekijk hier de foto’s!

W.O. Vind jij dit leuk? – eerste graad

De eerste graad heeft bij W.O. gewerkt rond het thema ‘Vind jij dit leuk?”. De kinderen hebben veel geleerd over verschillende gevoelens die zij kunnen hebben maar ook over de gevoelens die anderen kunnen hebben. Ze mochten allemaal iets laten zien waar ze trots op zijn, Ze probeerden om tijdens een spel zich als een goede verliezer te gedragen maar ook als een goede winnaar. Ze maakten voor iedereen complimenten-madeliefjes want iedereen kan iets goed! De kinderen hebben weer veel bijgeleerd en hopelijk kunnen ze dit in de praktijk nog goed gebruiken.

Bekijk hier de foto’s!

WO ‘later word ik’ – eerste graad

De kinderen hebben bij het nieuwe WO-thema heel veel bijgeleerd over beroepen. Er kwamen zelfs enkele mama’s en papa’s vertellen over hun beroep. Dit was zeer leerrijk en de kinderen vonden dit ook geweldig om zo meer beroepen te leren kennen. Bij dit thema was er ook een spaarkaart. Wanneer de kinderen zich goed aan de afspraken hielden, konden ze een spaarmunt kleven. Als de kaart vol was, kregen ze een beloning: appelflappen bakken. En ja hoor, de kinderen hadden op het einde van het thema de kaart helemaal vol, dus konden ze lekker smullen van de zelfgemaakte appelflappen.

Bekijk hier de foto’s!