Overgangsproject maxi’s – eerste leerjaar

De eerste week van juni vond het overgangsproject met als thema ‘piraten’ plaats. De kinderen van de laatste kleuterklas en het eerste leerjaar werkten deze week samen om elkaar dingen te leren. De maxi’s leerden het eerste leerjaar al kennen en mochten zelfs al werkjes gaan maken in de klas voor volgend schooljaar. De kinderen van het 1ste leerjaar konden nog eens lekker gaan spelen bij juf Lizette en hebben ook nog wat opdrachtjes kunnen maken. Kapitein Blauwbaard en papegaai Robbie gaven de kinderen elke dag opdrachten om ervoor te zorgen dat ze op schattentocht konden gaan en echte piraten werden. Gelukkig hebben de kinderen heel goed hun best gedaan zodat ze allemaal op schattentocht konden gaan. Met hun zelfgemaakte hoeden en t-shirts aan konden ze op avontuur vertrekken. Onderweg kregen te tal van opdrachten die ze goed opgelost hebben. Kapitein Blauwbaard zag dat het goed was en de kinderen hebben uiteindelijk de schat gevonden! Het was een leuke, leerrijke week voor de kinderen.

Bekijk hier de foto’s!

Tandartsbezoek bij de kinderen van de eerste graad

De kinderen van de eerste graad hadden op woensdag 30 mei bezoek in de klas. Er kwam een tandarts (mama van Claire) langs om de kinderen alles te leren over hoe ze hun tanden moeten poetsen. De tandarts deed dit eerst voor. Daarna kregen de kinderen een klein zuigtabletje zodat ze goed konden zien waar hun tanden vuil waren. Daarna konden ze zelf aan de slag. De kinderen gingen in groepjes hun tanden poetsen. Sommigen moesten al wat langer poetsen dan anderen om alles schoon te krijgen. Maar uiteindelijk is dit bij iedereen heel goed gelukt. De tandarts heeft alles goed nagekeken. Iedereen had zo zijn/haar best gedaan dat iedereen nog een tandenborstel en tandpasta kreeg!

Bekijk de foto’s!

Thema ‘verkeer’ in de eerste graad

De kinderen van de eerste graad hebben gewerkt rond ‘Verkeer’. Eerst leerden ze verschillende situaties kennen en moesten ze in de klas oefeningen oplossen. Daarna kwam het echte werk en moesten ze de theorie kunnen toepassen in de praktijk. De kinderen mochten helemaal alleen oversteken op het zebrapad. Ze hebben ook geleerd waar ze als voetganger moeten stappen en wat ze moeten doen als er een hindernis is. Ze hebben dat allemaal heel goed gedaan! In het 2de leerjaar krijgen de kinderen een voetgangersdiploma. Dit jaar waren alle kinderen geslaagd! De kinderen mochten ook op 1 dag hun fiets mee naar school nemen om de fietsvaardigheden al een beetje in te oefenen. Ze moesten een parcours volgen op de speelplaats en dit zo goed mogelijk doen. Dit lukte bij de meesten ook al heel goed!

Bekijk de foto’s!

Sportdag lagere school 17 mei 2018

Donderdag 17 mei gingen alle kinderen van de lagere school op sportdag naar De Mosten.

De eerste graad deed eerst een sportieve boswandeling met allerlei spelletjes. In de namiddag konden ze zich ook mee uitleven op het terrein van De Mosten. Ze mochten zelfs even met de voeten in het water om af te koelen!

De leerlingen van de tweede en de derde graad deden de verplaatsing met de fiets. In de Mosten deden ze verschillende activiteiten met de organisatie “Buitenspel”. Ze deden een kanorace op het water, een cross-countryrace in het bos, een klimparcours en nog tal van andere spelletjes!

Het was een geweldig sportieve en zonnige dag!!

Bekijk hier de foto’s!

Dauwtrip 9 mei 2018 (lagere school)

Op woensdagmorgen 9 mei stonden sommige kinderen en leerkrachten al vroeg op. Om 7u vertrokken we op dauwtrip. We hebben een wandeling gemaakt langs ‘De Mark’. Het water stond heel laag dit jaar. We zagen een mooie opkomende zon en hier en daar een beetje dauw. Er waren ook eenden te zien met hun jongen. Een beetje verder zagen we in het water veel dikkopjes en ook nog ganzen met hun kleintjes. We hebben onderweg genoten van de rust en van de natuur. Om 8u kwamen we terug aan op onze school. Het was al lekker warm buiten. Daarom hebben we ons ontbijtje  buiten opgegeten. Het was weer een geslaagde editie!

Bekijk hier de foto’s!

 

Mevrouw de poes op bezoek bij de kleuters en de eerste graad

Op woensdag 2 mei ’18 bracht mevrouw De Poes met Petroleum een bezoek aan ons schooltje !

Wat hebben wij genoten zeg ! We hadden ook heel veel geluk want uil Wim had net zijn 100ste muis gevangen en zo mochten  de kleuters en de kinderen van de eerste graad  samen met mevrouw de Poes en Petroleum een leuk feestje beleven !!

Bekijk hier de foto’s!

Touwtje trek eerste leerjaar

Op 7 februari leerden de kinderen van het eerste leerjaar de plaatselijke bib beter kennen. Samen met de mama’s, papa of oma gingen de kinderen op zoek naar allerlei soorten boeken, DVD’s, … Ze trokken eerst aan een touwtje waarbij er een letter tevoorschijn kwam. Daarna moesten de kinderen de juiste letter zoeken en een opdracht nemen. Wanneer ze deze tot een goed einde brachten, kregen ze een nummertje. Hiermee konden ze weer een letter gaan vragen. Wanneer ze de opdrachten allemaal gemaakt hadden, konden ze de zin ontcijferen: ‘We vinden het heel leuk in de bib!’. Na het zoekwerk, was er even een rustmomentje en werd er een verhaaltje voorgelezen. Door dit spel in de bib te spelen, weten de kinderen nu heel goed waar ze welke boeken kunnen vinden.

Bekijk hier de foto’s!

IKO 1ste leerjaar

De kinderen van het eerste leerjaar gingen donderdag 21 december naar de IKO in Meer.

Ze werkten er rond de kunstenaars Karel Appel en Corneille. Eerst mochten ze op een plastic leitje een kunstwerkje overtekenen met aquarel krijtjes. Ze moesten soms wel heel hard duwen. Daarna hadden de kinderen hun spierkracht in de armen nodig om de drukpers in werking te zetten. Gelukkig was iedereen sterk genoeg om deze druktechniek toe te passen. De krijttekening werd zo op een nat papier gedrukt. Deze liggen nu nog te drogen en wanneer het klaar is, krijgen de kinderen de werkjes op school.

voor foto’s klik hier