Kerstmarkt in ’t Dreefke.

Op vrijdag 14 december was het gezellig vertoeven in ’t Dreefke. Er werden knutselwerkjes en andere dingetjes verkocht en op de achtergrond hebben we kunnen genieten van mooie muziek. Terwijl onze kinderen keken naar een mooie film of knutselden in de klassen was het buiten gezellig buurten bij een glaasje glühwein, lekkere warme soep en speciale pannenkoeken op een stokje. En natuurlijk was de kerstman op bezoek!

Bekijk hier de foto’s!

Kronkeldiedoe 1ste graad

Op maandag 25 november gingen we naar de sporthal van Merksplas voor Kronkeldiedoe.

Eerst maakten we onze spieren warm op het kronkeldiedoelied. Daarna mochten we in groepjes verschillende opdrachten uitvoeren. We klimden, klauterden, fietsten, bouwden torens, testten ons evenwicht, sprongen op het springkasteel, … Het was een superleuke en sportieve voormiddag.

Bekijk hier de foto’s!

Eerste graad maakt courgettesoep

Ongeveer elke maand wordt er door een klas verse soep gemaakt. Deze keer was het de beurt aan de kinderen van de eerste graad. Nadat ze allemaal flink hun handen hadden gewassen, konden ze aan de slag. Ze gingen lekkere courgettesoep maken. Eerst werden de uien fijngesneden. Daarna werden de courgettes in blokjes gesneden en ook enkele aardappelen. Vervolgens nog wat prei erbij. De juffen gingen eerst de uien en daarna de groenten goed aanstoven. Daarna water erbij, wat bouillonblokjes en koken maar. Op het einde werd de soep nog gemixt. Ondertussen maakten de kinderen nog mooie tekeningen zodat de andere kinderen van de school weten dat ze vrijdag lekkere soep zullen krijgen. Smullen maar!

Bekijk hier de foto’s!

Eerste graad: W.O. : talenten

De kinderen van de eerste graad zijn tijdens de lessen W.O. aan het leren over het thema ‘ik word groot’. De leerlingen mochten hun talenten aan elkaar laten zien. Ze konden thuis al eens oefenen wat ze goed kunnen. Vrijdag 9 november was het dan zo ver. Er waren een aantal kinderen die goed kunnen voetballen, we zagen een echte pianiste aan het werk, er werd muziek gemaakt op een mondharmonica, er werd gedanst, er werd Arabisch gelezen, ook volleybal en hockey kwamen aan bod… Kortom, heel veel leuke en verschillende talentjes in de eerste graad!

Bekijk hier de foto’s!

Eerste graad op studiereis naar het Boshuis

De eerste graad is op studiereis geweest naar het Boshuis in Ravels. In de voormiddag werden we op pad gestuurd om de boskoning te helpen. Zijn dienaars waren ziek en het bos moest verzorgd worden. We kregen mooie mantels aan en vertrokken op avontuur. Tijdens onze reis leerden we over de wilde en tamme kastanje, de Amerikaanse eik en de inlandse eik, paddenstoelen, de bosbodem… . Ook speelden we enkele spelletjes zoals het petanquespel (jeux de boules) met eikels, blindemannetje, standbeeldje en gaven we de bomen een dikke knuffel . Het zonnetje scheen ondertussen al goed dus konden we lekker buiten picknicken. En of we er honger van gekregen hadden. Daarna was er nog even tijd om in de mooie tuin van het Boshuis te spelen voor we weer op pad gingen. In de namiddag werden we naar een open plek in het bos geleid. Hier maakten we met klei bosgeesten die ervoor zorgen dat het bos mooi en proper wordt gehouden. Iedereen verzon een leuke naam en een taak voor de geest. Op het einde van de dag speelden we nog ‘Ik ben een spin, en ik heb zin in…’ en het grote mierenspel. Het was een superleuke en leerrijke dag. Iedereen heeft er erg van genoten!

Bekijk hier de foto’s!

Werelddierendag bij juf Lotte

4 oktober is het werelddierendag. De kinderen mochten daarom een foto meebrengen van hun huisdier of van een huisdier dat ze graag zouden willen hebben. De kinderen vertelden alles over hun huisdier: de naam, de verzorging, de leeftijd,… De kinderen konden ook aan elkaar vragen stellen zodat ze alles te weten kwamen over de dieren. We hadden ook bezoek van Hummer. Dit is de hond van Reef. Het is een Amerikaanse Cocker Spaniel. Het was heel fijn om een echte hond op bezoek te hebben en om veel informatie te krijgen. Dankjewel voor het bezoek!

Bekijk hier de foto’s!

Dag van de Sportclub

Donderdag 19 september kwamen er vele kinderen naar ’t Dreefke met hun sportoutfit. Het was fijn om te zien dat er vele sportievelingen zijn. Samen met de leerkrachten en de kinderen begonnen we de dag met wat ochtendgymnastiek. Zo was iedereen goed wakker om de dag verder te zetten.

Bekijk hier de foto’s!