Sinterklaasfeest

De Sint viert zijn verjaardag in “’t Dreefke”

 

Eind november stuurde de Sint een brief naar de kinderen van ’t Dreefke.

De allerlaatste dag dat hij in België was zou hij nog graag een bezoek brengen aan ’t Dreefke.

De dag voor zijn verjaardag. Hij had gehoord dat de verjaardagen in de school altijd zo leuk gevierd werden en het leek hem ontzettend leuk om toch ook zijn eigen verjaardag eens te vieren. Meestal is hij dan al op terugweg naar Spanje met zijn boot en is hij te moe om te vieren. Misschien zou het dit jaar eens anders kunnen en wilden de kinderen van de school hem eens trakteren op een groot verjaardagsfeest!

Dat zagen ze in “’t Dreefke wel zitten.

Er werden slingers geknutseld, een verjaardagsdans ingeoefend….. en een heleboel ouders beloofden lekkere taart te bakken.

Op  5 december was het dan zo ver…

De Sint arriveerde in een “versierde Giant”  en het feest kon beginnen.

De kinderen dansten en zongen voor de Sint. In elke klas werd het verjaardagsritueel voor hem uitgevoerd en we eindigden de voormiddag met een heel groot taartenbuffet

De Sint genoot van al die aandacht en bedankte groot en klein voor zijn unieke verjaardagsfeest!

voor foto’s klik hier 

Grootouderfeest november 2017

Op woensdag 15 november was het een speciale dag op ’t Dreefke. Het was namelijk grootouderfeest. Alle grootouders, overgrootouders,… werden uitgenodigd om te komen kijken naar het optreden van de leerlingen van ’t Dreefke. Na het optreden konden ze wat drinken met een lekker stukje cake erbij. Als afsluiter mochten ze even in de klas gaan kijken van hun kleinkind(eren). Wij hebben er alvast van genoten. Voor enkele sfeerfoto’s en  de filmpjes van de optredens klik hier beneden.

Bekijk de foto’s!

Foto’s van de repetitie…

Bekijk hier enkele filmpjes:

filmpje1

filmpje2-aankondiging ukkies en pukkies

filmpje3-ukkies en pukkies

filmpje4-derde graad

filmpje5-aankondiging mini’s en maxi’s

filmpje6-mini’s en maxi’s

filmpje7-aankondiging eerste graad

filmpje8-eerste graad

filpmje9-aankondiging tweede graad

filmpje10-tweede graad

Fietscontrole

Op donderdag 9 november 2017 kwam de politie onze fietsen controleren. Omdat het heel belangrijk is dat onze fiets tiptop in orde is. Zo kan iedereen zich veilig in het verkeer begeven.

Tweewielerspecialist Van Boxel uit Galder kwam ook helpen. Zijn deden al enkele kleine herstellingen aan de fietsen. (banden oppompen, stuur rechtzetten, zadel op juiste hoogte plaatsen,…) Ze hadden voor de leerlingen ook een leuke verrassing voor al de leerlingen. Waarvoor DANK.    Klik hier voor de foto’s.