De eerste schooldagen in de ukkies en pukkies-klas

Joepie !!! Het schooljaar is weer begonnen ! Het jaarthema is ‘ Wat tover ik uit mijn hoed ?’ en ik ben er zeker van dat de kindjes van de eerste kleuterklas weer heel wat uit hun hoed gaan toveren .

In mijn ukkie-pukkie-klas zitten op dit moment 17 kindjes . Deze kleuters zijn allemaal met heel veel zin gestart en ze doen het ontzettend goed in mijn klasje!

Kijk maar eens mee naar de foto’s !

Groetjes en tot de volgende keer !!

Thema vakantie in de ukkie en pukkie-klas !

In de laatste week van juni werd er in de eerste kleuterklas druk gewerkt rond het thema ‘ vakantie ‘

Ook kon met het warme weer de waterbak en allerlei wateractiviteiten niet ontbreken !!!

In deze maand hadden de grootste kindjes van mijn klas ook al een oefendag in de mini-maxi –klas en zo konden we in mijn klasje kennis maken met de kindjes die in september gaan opstarten …

Het schooljaar is voorbij gevlogen en nu komt ineens de vakantie eraan !!

Lieve kindjes en beste ouders !!! Dank u wel voor alle mooie momenten die ik samen met uw kinderen en jullie kindjes heb mogen beleven !!

Geniet enorm van elkaar en van de vakantie !!

Tot  in september en ook al zit je niet meer in mijn klasje… We kunnen elkaar nog altijd elkaar zien !! 😉  

Bekijk hier de foto’s!

Veel liefs van je juf Myriam 

Schoolfeest 18 mei 2019

“Zaterdag 18 mei was het echt feest op onze school! Niet alleen het zonnetje straalde maar onze kinderen, leerkrachten, ouderraad, ouders, helpende handen en alle sympathisanten van ’t Dreefke hebben genoten van een warm schoolfeest met spelletjes, hapjes, drankjes, mooie muziek van fanfare Voor Eer en Deugd en van elkaar! Gezelligheid troef op deze mooie lentedag.”

Bekijk hier de foto’s!

Talentendag 22 februari 2019

“Vrijdag 22 februari mochten onze kinderen hun talenten laten zien! Dansen, voetbalkunsten, boogschieten, atletiek, pianospelen, hockey, mopjes vertellen, vertellen over dinosaurussen, … en nog veel meer!

Het was mooi om te zien hoe de kinderen glunderden bij hun talent. Proficiat aan iedereen want iedereen kan iets en heeft een talent!!!”

Bekijk hier de foto’s!

Lente in de eerste kleuterklas !

Na de paasvakantie werd er in de eerste kleuterklas gewerkt rond het thema ‘ lente ‘ We hadden in de paasvakantie al enkele warme dagen gehad dus het was voor onze kindjes de hoogste tijd om  eens zelf te ontdekken wat lente nu precies is …

Hoe zaadjes nu precies kunnen groeien hebben onze kindjes zelf mogen ontdekken ! Allereerst natuurlijk experimenteren met kleine /grote bloempotten –potgrond/gewoon zand  enz ….

Vervolgens hebben we de zaadjes van de zonnebloem in de potgrond gedaan –kuiltje terug dicht gemaakt /potgrond besprenkelen met water en klaar … en dan wachten natuurlijk tot dat het zaadje uitkwam …

In de klas schilderden we ook zelf bloemen /we maakten ook zelf vleugels voor de vlinders en met het playmobiel –speelgoed  mochten we met het tuincentrum spelen …./we leerden ook een liedje over de lente …

De juf vertelde ook  vele verhaaltjes van Anna/Jules en Karel die rond het thema ‘lente’ allerlei avonturen beleefden !

Groetjes uit de eerste kleuterklas en tot de volgende keer !!

Bekijk hier de foto’s!

Thema Pasen in de eerste kleuterklas

In de laatste week van maart ’19 en de eerste week van april’19 werd er in de eerste kleuterklas gewerkt rond het thema ‘ pasen !

*We schilderen een reuze ei op de ritme van de muziek /we brachten ook een bezoekje aan de geitjes/konijnen en de kippen van Duco . Met klei probeerden we al echte eieren te rollen / We mochten echte eieren /gekookte eieren/chocolade-eieren proeven  van de juf !

* We mochten ook met echte maïs spelen en we hadden een eitjesbak in onze klas .

*We hadden ook  in onze klas een mooie paasboom met eitjes erin gezet . Want …binnenkort vieren we echt paasfeest .

De juf heeft verteld dat met Pasen de paashaas misschien thuis ook wel op bezoek komt ….

We zijn al erg benieuwd ….

Bekijk hier de foto’s!

Fijne paasvakantie en tot ziens !!!

Thema ‘mijn papa’ bij de ukkies en pukkies

In de week van 19 maart’19 werd er in de eerste kleuterklas rond het thema ‘ mijn papa’ gewerkt . Kinderen mochten iets meebrengen van het werk of de hobby van papa. Natuurlijk waren ze ook heel fier dat ze een foto van hun eigen papa mee naar school mochten brengen .

Ook met de speelgoedwerk-koffers en de werkhelmen en hamers werd er heel wat afgetimmerd in onze klas !

We hadden ook wel heel veel geluk want de papa van Ahmed kwam op een middag op bezoek en kwam vertellen over zijn grote passie  ‘ voetbal ‘ ! We mochten ook op bezoek gaan op een echte boerderij met heel veel koeien . De papa van Lucas weet hier alles over ! En de papa van Maud kwam ter afsluiting van ons thema nog met een echte tractor op het schoolplein . Alle kindjes mochten meerijden ! Dit was echt reuzeleuk !

Bekijk hier de foto’s!