Thema Pasen bij de Ukkies en Pukkies

In de laatste 2 weken van maart werd er in de eerste kleuterklas druk rond het thema ‘pasen ‘gewerkt ! Er kwam een eitjesbak in de klas, de kindjes werden zelf kuikentje of paashaas. We maakten voorbladen voor al onze werkjes in te steken , we tekenden eitjes in scheerschuim enz… De juf deed ook samen met ons een waarneming rond  gebakken eitjes en gekookte eitjes … erg lekker ! En ja … met de lente in het land gingen we ook al eens na de koude winter voor het eerst bij de brandweer spelen . Super leuk !!

Groetjes en een hele fijne paasvakantie !! Tot ziens !!!

Bekijk hier de foto’s!

Thema ‘vaderdag’ bij de Ukkies en Pukkies!

In de eerste weken van maart werd er in ons klasje gewerkt rond het thema ‘ vaderdag’ . De kleuters mochten foto’s van de papa meebrengen ,ook werden de hobby’s of het werk van de papa’s besproken . We maakten een cadeautje voor papa maar …er kwamen ook echte papa’s voorlezen of …mee helpen in de klas !!! Op vrijdagnamiddag kwam ook de papa van Nand nog op onze speelplaats en mochten we  op een echte oldtimer –tractor even meerijden … Wat een verrassing zeg !!

Bekijk hier de foto’s!

ukkies en pukkies: Jules leert de hoofdkleuren …

In de laatste week van februari’18 werd er in de eerste kleuterklas gewerkt rond het thema ‘ kleuren ‘ . De papa van Jules wou de kamer van Jules gaan schilderen …Jules kan niet kiezen tussen geel en blauw ….Hij vindt deze kleuren beiden zeer mooi! Natuurlijk heeft papa hier de oplossing voor … Hij neemt een beetje blauw en doet hier gele verf bij …. En ja …dan krijg je groen ! Elke dag werd er rond een andere hoofdkleur gewerkt . Op vrijdag mochten de kinderen zelf groen maken …. ‘dit ‘ vonden ze echt wel heel speciaal !!!! groetjes en tot de volgende keer ! Juf Myriam

Bekijk hier de foto’s!

Carnaval bij de ukkies en pukkies

Enkele weken voor het carnavalsverlof werkten we in de ukkie-pukkie-klas natuurlijk rond het thema muziek-carnaval . We kregen een hele leuke workshop rond het spelen op een trommel . Een gewone emmer werd ineens een trommel om muziek te maken ! Natuurlijk mochten de kinderen in ons klasje zich ook echt verkleden …

En zo was het natuurlijk de gehele week aftellen tot het echte carnavalsfeest ! Nog 5 ballonnen slapen …nog 4 ..nog 3…nog 2 en ja …eindelijk was het zo ver !!

We hebben op ’t Dreefke met de gehele school samen een super leuk carnavalsfeest gevierd ! . Hiervan vindt je zeker op de website nog foto’s van terug . Groetjes en tot ziens !!

Bekijk hier de foto’s!

Thema winter in de ukkie- en pukkieklas

In januari ’18 werken we in onze klas rond het thema ‘ winter ‘ Volgende activiteiten kwamen aan bod ….Waarneming van winterkledij/peuterschrijfdans ‘vuur maken ‘ en ‘roeren in de wintersoep’ ./ijs bevriezen en natuurlijk met washandjes terug ontdooien ./verschillen waarnemen tussen zomer –en winterkledij/ Wij maakten echte wintersoep met echte gehaktballetjes / maken van lekkere cakejes voor de vogels  !

En de vogels … die vonden de zelfgemaakte cakejes erg lekker !!

Bekijk hier de foto’s!

Thema kerst in de eerste kleuterklas

In de laatste 2 weken voor dat het kerstvakantie werkt hadden ook onze allerkleinste kleuters weer veel werk in de klas . Voorbladen voor de kaften werden via peuterschrijfdans gemaakt . We maakte zeer speciale vuurpijlen voor onze nieuwjaarsbrief . Onze nieuwjaarsbrief werd ingeoefend ! Juf An en ook Maurits waren nog jarig .

Maar  het was vooral heel gezellig in de klas met alle lampjes en de vele kerstliedjes die we gezongen hebben . Ik wens jullie allemaal zeer prettige feestdagen en vooral een super gezondheid voor 2018 ! Maak van elke dag  iets heel moois …

Juf Myriam!

Bekijk hier de foto’s!

Op zoek naar kerst met de kleuters van ’t Dreefke

Op donderdag 21 december’17 gingen we met de gehele kleuterschool op zoek naar kerst ….

Sneeuwpop Jurre wou kerst vinden en  op zijn toch kwam hij in het verhaal allerlei dieren tegen die in nood waren …

Jurre hielp natuurlijk alle dieren !!! De vogeltjes mochten in zijn kerstmuts, het muisje hielp hij uit zijn kommetje , …. En zo kwam Jurre er uiteindelijk achter dat hij niet op zoek moest gaan naar kerst maar … dat hij zelf  door lief voor de dieren te zijn echt voor kerst had gezorgd !!!!

En zo hadden we toch ook maar weer die mooie kerststal van Meersel-Dreef gezien ! 😉

Jurre bedankte ons met echte wafels en chocomelk . ‘Dat ‘ vonden de kinderen  natuurlijk super leuk !!

Bekijk hier de foto’s!

Thema sinterklaas bij de ukkies en de pukkies + stage juf Tinne

In de laatste weken van november en begin december’17 leefde het thema sinterklaas echt in de eerste kleuterklas . In de klas konden de kinderen zich echt verkleden als sint en piet … ,liedjes werden aangeleerd , ook Janne was ondertussen nog jarig…, juf Tinne kwam stage doen en ….we kregen sinterklaas op bezoek !

Het was een super spannende tijd maar o zo gezellig !!! Dank u wel juf Tinne voor al die leuke spelletjes die jij  samen met ons gespeeld hebt !!

Bekijk hier de foto’s!!!