Thema kerst in de eerste kleuterklas

In de laatste 2 weken voor dat het kerstvakantie werkt hadden ook onze allerkleinste kleuters weer veel werk in de klas . Voorbladen voor de kaften werden via peuterschrijfdans gemaakt . We maakte zeer speciale vuurpijlen voor onze nieuwjaarsbrief . Onze nieuwjaarsbrief werd ingeoefend ! Juf An en ook Maurits waren nog jarig .

Maar  het was vooral heel gezellig in de klas met alle lampjes en de vele kerstliedjes die we gezongen hebben . Ik wens jullie allemaal zeer prettige feestdagen en vooral een super gezondheid voor 2018 ! Maak van elke dag  iets heel moois …

Juf Myriam!

Bekijk hier de foto’s!

Op zoek naar kerst met de kleuters van ’t Dreefke

Op donderdag 21 december’17 gingen we met de gehele kleuterschool op zoek naar kerst ….

Sneeuwpop Jurre wou kerst vinden en  op zijn toch kwam hij in het verhaal allerlei dieren tegen die in nood waren …

Jurre hielp natuurlijk alle dieren !!! De vogeltjes mochten in zijn kerstmuts, het muisje hielp hij uit zijn kommetje , …. En zo kwam Jurre er uiteindelijk achter dat hij niet op zoek moest gaan naar kerst maar … dat hij zelf  door lief voor de dieren te zijn echt voor kerst had gezorgd !!!!

En zo hadden we toch ook maar weer die mooie kerststal van Meersel-Dreef gezien ! 😉

Jurre bedankte ons met echte wafels en chocomelk . ‘Dat ‘ vonden de kinderen  natuurlijk super leuk !!

Bekijk hier de foto’s!

Thema sinterklaas bij de ukkies en de pukkies + stage juf Tinne

In de laatste weken van november en begin december’17 leefde het thema sinterklaas echt in de eerste kleuterklas . In de klas konden de kinderen zich echt verkleden als sint en piet … ,liedjes werden aangeleerd , ook Janne was ondertussen nog jarig…, juf Tinne kwam stage doen en ….we kregen sinterklaas op bezoek !

Het was een super spannende tijd maar o zo gezellig !!! Dank u wel juf Tinne voor al die leuke spelletjes die jij  samen met ons gespeeld hebt !!

Bekijk hier de foto’s!!!

Ukkies en pukkies als zwarte pieten!!

De ukkies en pukkies mochten eens een keertje gaan turnen in de turnzaal van de zwarte pieten. Als zwarte piet moet je heel goed op de daken kunnen klimmen en erover kunnen stappen en dit oefenen ze in hun turnzaal. Deze keer waren het niet de zwarte pieten die gingen oefenen, maar de kleuters en wat konden zij dat al goed. Het leken wel echte zwarte pieten.

Bekijk hier de foto’s!

Grootouderfeest bij de ukkies en pukkies

Na de herfstvakantie stond in de eerste kleuterklas het thema ‘grootouders ‘ centraal . Op 15 november ’17 was er dan ook een grootoudersfeest op school gepland  . Hiervan vindt u de nodige foto’s en filmpjes ook op deze  website .

In onze klas kwamen doorheen de weken ook heel wat grootouders op bezoek ! De oma van Nand kwam helpen met schilderen…./de oma van Janne ging  samen met de kindjes  cakejes versieren …/de oma en opa van Matt kwamen helpen kleven …/Wies (oma van Nand )heeft een memory mee gespeeld …/de oma  van Cèdric heeft een heel mooi verhaal over een aapje verteld …/de oma van Max  heeft ook een prachtig opa -en oma  verhaal komen vertellen en de oma van Anna heeft op de school geweest met een echte pony ! Alle kindjes die wilden mochten  op de echte pony zitten en een stukje meerijden…

Tussendoor werd er natuurlijk voor het feest  ook wel een beetje  geoefend …

Super blij waren de kleuters  dat het  eindelijk  woensdag 15 november’17   was …!

En weet je wat de kindjes ook erg fijn vonden …? Dat ze  met de grootouders  SAMEN  eens echt vanuit de klas naar huis mochten gaan ….! Super leuk !!

 

Bekijk hier de foto’s!!

Werken rond thema herfst in de eerste kleuterklas

De zomer is voorbij ..’ s morgens als we wakker worden is het nog donker ….het wordt al wat kouder ….het is herfst !

Voor onze klasje de hoogste tijd om hier rond te werken . Natuurlijk gingen we eerst buiten op de speelplaats ontdekken waar dat eigenlijk al die blaadjes/kastanjes  die op de grond liggen  vandaan komen …

In de klas werd er ook een kastanjebak gevuld met eikels /kastanjes en heel veel noten .

We leerden een herfstliedje aan /we speelden met de noten telspelletjes…./We gingen ook naar het bos waar Jules heel wat opdrachtkaarten had verstopt .

In de herfst zijn er ook heel veel egels . We werkten met peuterschrijfdans rond de stekels van de egel …

En heb je al eens naar het geluid van de regendruppels op een paraplu geluisterd ?  Onze kinderen kunnen het nu met ritmestokjes op de paraplu heel goed  natikken .

Ook kwamen er ook heel wat creatieve activiteiten met herfstmaterialen aan bod .

Weer een thema waarbij onze kleuters op volledige ontdekking gingen .

Tot ziens ! juf Myriam

Bekijk hier de foto’s!

De kleuterschool naar de dierentuin

Hallo iedereen, misschien hebben jullie het wel gehoord  ….de kleuterschool is vorige week  29 september ’17 naar de dierentuin geweest .

Dit was natuurlijk voor de allerkleinste kleuters een hele belevenis !!

Voor het eerst in een grote bus , voor het eerst met de schooljuf echt op stap ….!

Natuurlijk hebben we  in de klas allerlei activiteiten en spelletjes rond de dierentuin gedaan ! We hebben ook een krokodillenversje geleerd en het

liedje van mama/papa/baby-olifant vonden de kindjes super leuk om te zingen .

Benieuwd naar de foto’s rond het thema dierentuin ? Kijk maar mee ….

Groetjes en tot de volgende keer !!!