Thema herfst bij de ukkies en pukkies

In de laatste week voor de herfstvakantie werkten we in onze ukkie-pukkie-klas rond het thema herfst – regenwormen . Op maandag mochten onze kindjes regenwormen mee naar school brengen en werden ze in de regenwormenbak goed bestudeerd. Hoe kruipen ze ….wat eten ze …..

De kinderen maakten ook zelf speeldeeg en zo konden ze ook van het speeldeeg  wormpjes rollen . In de turnzaal leerden we dan onszelf voortbewegen zoals echte wormen  en ook in de klas gingen we nog lange/korte wormenkettingen maken .

We gingen met onze vingers ook wormen schilderen en natuurlijk moesten de slapende wormen met een stampliedje uit de grond gestampt worden .

Op het einde van de week hebben we alle wormpjes natuurlijk terug in de vrije natuur gezet zodat ze weer rustig kunnen verder kronkelen ! Tot na de herfstvakantie met weer  meer nieuws uit de ukkie en pukkie – klas  !!

Bekijk hier de foto’s!

De jongste kleuters naar het bos van de paters

Vandaag 25 oktober’18 zijn de kleuters van de klas van juf Myriam en juf An naar het bos van de paters geweest . De kinderen kwamen op hun tocht vlaggetjes tegen met opdrachtjes ! De kinderen mochten bomen knuffelen ,zichzelf onder blaadjes verstoppen ,herfstvruchten verzamelen , parachutespelletjes met blaadjes spelen ,enz….

Super moe maar heel voldaan kwamen ze tegen de middag terug op het schooltje aan . Mmmm ….wat smaakten de boterhammen heerlijk !!

Bekijk  hier de foto’s!

Thema boerderij bij de Ukkies en Pukkies

Vanaf  begin oktober ’18 werd er in de kleuterschool druk geleerd rond het thema ‘ de boerderij ‘ .

We hadden het geluk dat we naar een echte kinderboerderij mochten gaan met de grote bus !

Vele dieren hebben we gezien maar we mochten van onze juf ook in de speeltuin spelen !

Natuurlijk mochten we in de volgende dagen  veel over de dieren vertellen… /zelf modder voor de varkens maken/zelf de schaapjes krullen geven …/enz…We hebben ook een versje en verschillende liedjes over de dieren geleerd . En o ja de juf had ook nog vele andere boerderijspelletjes met ons gedaan !

Ook mochten we van de juf tractors mee naar school brengen en dit viel dan ook bij velen in smaak !

Vele groetjes uit de ukkie en pukkie-klas !!!Tot de volgende keer !

Bekijk hier de foto’s!

Thema fruit bij de ukkies en pukkies

In de laatste weken van september’18  hebben we in onze klas gewerkt rond het thema fruit . Grote appels schilderen met verschillende technieken /appels werpen in de appelboom /appels rollen met klei in een appelboom kleven /een fri-fra-fruitje gezelschapsspel /enz ….

Natuurlijk mocht een bezoek aan een echte appelboer niet ontbreken .  Allereerst gingen we naar  de boomgaard waar we echte appelplukkers aan het werk zagen …Vervolgens kregen we van Mieke ook nog uitleg over het sorteermachine /welk fruit ze allemaal in het winkeltje heeft  en waarom dat je zo voorzichtig met fruit moet zijn ….

De juf heeft ook appelsap gekocht om te proeven  en  ze heeft ook appels gekocht om nog samen met de kleuters  lekkere appelmoes te maken!

Dank je wel ouders /grootouders om onze kleuters te willen vervoeren naar de appelboer  !!!

Vele groetjes en tot de volgende keer !

Bekijk hier de foto’s!

De eerste weken bij de ukkies en pukkies

In de eerste kleuterklas van basisschool ’ t Dreefke zijn we ‘ het naar school gaan ‘ nu ook al een beetje gewoon !

Er begint voor onze 16  ukkies en pukkies al wat regelmaat in te komen !

De eerste schoolweken hebben we al goed gespeeld /goed geleerd waar alles in ons klasje staat /we hebben ook al de verjaardag van Lucas gevierd /de eerste keer geschilderd en nog zo veel meer ….! Kijk maar eens mee naar alle foto’s die de juf heeft gemaakt !

En o ja …we mochten ook al  voor de gehele school tomatensoep maken !

Tot de volgende keer !!!!

Bekijk hier de foto’s!

Dag van de Sportclub

Donderdag 19 september kwamen er vele kinderen naar ’t Dreefke met hun sportoutfit. Het was fijn om te zien dat er vele sportievelingen zijn. Samen met de leerkrachten en de kinderen begonnen we de dag met wat ochtendgymnastiek. Zo was iedereen goed wakker om de dag verder te zetten.

Bekijk hier de foto’s!

De eerste schoolweek in de ukkie-pukkie klas …

Hallo iedereen (!) ,

Wij zijn de allerkleinste kindjes op het basisschool ’ t Dreefke .

Ook wij zijn op 3 september met heel veel zin gestart !

Onze juf vindt dat wij hele flinke kindjes zijn en wij mochten

in het klasje ook al heel veel spelen !

Ik ga volgende week zeker terug naar het klasje van juf Myriam .

Ik ben al benieuwd wat we dan allemaal weer gaan doen !

Grtjes en tot ziens !!

Bekijk hier de foto’s!