Kerstmarkt in ’t Dreefke.

Op vrijdag 14 december was het gezellig vertoeven in ’t Dreefke. Er werden knutselwerkjes en andere dingetjes verkocht en op de achtergrond hebben we kunnen genieten van mooie muziek. Terwijl onze kinderen keken naar een mooie film of knutselden in de klassen was het buiten gezellig buurten bij een glaasje glühwein, lekkere warme soep en speciale pannenkoeken op een stokje. En natuurlijk was de kerstman op bezoek!

Bekijk hier de foto’s!

Thema kerst in de eerste kleuterklas

In de laatste weken voor de kerstvakantie was er zeer veel werk in ons klasje ! Heel onze klas werd allereerst omgetoverd in kerstsfeer…/we knutselden ook voor de kerstmarkt /de nieuwjaarsbrief /we maakten ook grote mappen voor alle tekeningen mee te nemen …

En natuurlijk oefenden we ook met onze zelfgemaakte trompetten onze nieuwjaarsbrief !

Jawel een hele drukte was het maar onze kindjes hebben dit allemaal geweldig goed gedaan !!

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en kijk er nu al naar uit om er in januari 2019 met 3 nieuwe kindjes terug in te vliegen !!

grtjes en geniet van elkaar !!! xxxjuf Myriam

Bekijk hier de foto’s!

Kerstfeestje in de kleuterschool

Op een morgen in de laatste week voor de kerstvakantie kwamen de kleuters naar school en stond er aan onze poppenkast een heel verdrietig sterretje te kijken …. Onze kleuters kwamen al snel op het idee dat zij zeker hulp kon gebruiken !

Jassen werden aangedaan en we gingen op sterretjestocht . Ondertussen moesten de kinderen de richtingspijlen (de aanwijzingen )goed volgen en soms moest er ook wel een kerstopdracht gedaan worden . Vb. Tik zoveel mogelijk sterretjes /waar is de kerstman …

Natuurlijk vonden onze kleuters mama ster en ze stond zeer blij te pronken bij die mooie kerststal van Meersel-Dreef !!

Pater Luk liet aan de kinderen ook nog zijn prachtige kerststal in de kerk zien en natuurlijk kregen wij ook  nog van pater Luk  een lekker snoepje  !

Omdat mama ster zo blij was dat ze haar kindje had terug gevonden kregen de kleuters ook nog lekkere chocomelk en een wafel in de eetzaal !

’ t was weer een super geslaagde voormiddag !

Bekijk hier de foto’s!

Thema Sint in de ukkie-pukkie klas

Eind november –begin december’18 werd er in de eerste kleuterklas druk gewerkt rond het thema ‘ sinterklaas ‘ ! Vooral spelen met alle attributen die met de sint te maken hebben was zeer belangrijk bij deze kleutergroep ! Er is heel wat af gezongen(!!)  en  de kinderen hebben zelfs met gescheurde papiertjes zelf wortels gemaakt ! Het was een hele spannende tijd maar o zo mooi !!!!

De mama van Jens kwam ook nog met zijn nieuwe kleine broertje op bezoek ! Dit was ook wel heel gezellig en wat is die kleine Vinz mooi !!!!

Bekijk hier de foto’s!

Thema “slapen” bij de Ukkies en Pukkies

Half november ’18 werd er in de eerste kleuterklas gewerkt

rond het thema ‘ slapen –naar bed gaan ‘

Kinderen mochten een dag in hun pyjama naar school komen . Ook hadden we een dag dat alle knuffels een hele dag in de klas mochten vertoeven .

Er werden ook spelletjes met de zaklampen gespeeld en meteen na de herfstvakantie  kreeg ook Jens  er een nieuw broertje bij!

Deze week was het in onze school ook  nog voorleesweek en zo konden ook onze allerkleinsten genieten van enkele mama’s en een oma die gezellig kwamen voorlezen .

Het was weer super gezellig in ons klasje !!! Tot de volgende keer !

Bekijk hier de foto’s!

Thema herfst bij de ukkies en pukkies

In de laatste week voor de herfstvakantie werkten we in onze ukkie-pukkie-klas rond het thema herfst – regenwormen . Op maandag mochten onze kindjes regenwormen mee naar school brengen en werden ze in de regenwormenbak goed bestudeerd. Hoe kruipen ze ….wat eten ze …..

De kinderen maakten ook zelf speeldeeg en zo konden ze ook van het speeldeeg  wormpjes rollen . In de turnzaal leerden we dan onszelf voortbewegen zoals echte wormen  en ook in de klas gingen we nog lange/korte wormenkettingen maken .

We gingen met onze vingers ook wormen schilderen en natuurlijk moesten de slapende wormen met een stampliedje uit de grond gestampt worden .

Op het einde van de week hebben we alle wormpjes natuurlijk terug in de vrije natuur gezet zodat ze weer rustig kunnen verder kronkelen ! Tot na de herfstvakantie met weer  meer nieuws uit de ukkie en pukkie – klas  !!

Bekijk hier de foto’s!

De jongste kleuters naar het bos van de paters

Vandaag 25 oktober’18 zijn de kleuters van de klas van juf Myriam en juf An naar het bos van de paters geweest . De kinderen kwamen op hun tocht vlaggetjes tegen met opdrachtjes ! De kinderen mochten bomen knuffelen ,zichzelf onder blaadjes verstoppen ,herfstvruchten verzamelen , parachutespelletjes met blaadjes spelen ,enz….

Super moe maar heel voldaan kwamen ze tegen de middag terug op het schooltje aan . Mmmm ….wat smaakten de boterhammen heerlijk !!

Bekijk  hier de foto’s!

Thema boerderij bij de Ukkies en Pukkies

Vanaf  begin oktober ’18 werd er in de kleuterschool druk geleerd rond het thema ‘ de boerderij ‘ .

We hadden het geluk dat we naar een echte kinderboerderij mochten gaan met de grote bus !

Vele dieren hebben we gezien maar we mochten van onze juf ook in de speeltuin spelen !

Natuurlijk mochten we in de volgende dagen  veel over de dieren vertellen… /zelf modder voor de varkens maken/zelf de schaapjes krullen geven …/enz…We hebben ook een versje en verschillende liedjes over de dieren geleerd . En o ja de juf had ook nog vele andere boerderijspelletjes met ons gedaan !

Ook mochten we van de juf tractors mee naar school brengen en dit viel dan ook bij velen in smaak !

Vele groetjes uit de ukkie en pukkie-klas !!!Tot de volgende keer !

Bekijk hier de foto’s!

Thema fruit bij de ukkies en pukkies

In de laatste weken van september’18  hebben we in onze klas gewerkt rond het thema fruit . Grote appels schilderen met verschillende technieken /appels werpen in de appelboom /appels rollen met klei in een appelboom kleven /een fri-fra-fruitje gezelschapsspel /enz ….

Natuurlijk mocht een bezoek aan een echte appelboer niet ontbreken .  Allereerst gingen we naar  de boomgaard waar we echte appelplukkers aan het werk zagen …Vervolgens kregen we van Mieke ook nog uitleg over het sorteermachine /welk fruit ze allemaal in het winkeltje heeft  en waarom dat je zo voorzichtig met fruit moet zijn ….

De juf heeft ook appelsap gekocht om te proeven  en  ze heeft ook appels gekocht om nog samen met de kleuters  lekkere appelmoes te maken!

Dank je wel ouders /grootouders om onze kleuters te willen vervoeren naar de appelboer  !!!

Vele groetjes en tot de volgende keer !

Bekijk hier de foto’s!

De eerste weken bij de ukkies en pukkies

In de eerste kleuterklas van basisschool ’ t Dreefke zijn we ‘ het naar school gaan ‘ nu ook al een beetje gewoon !

Er begint voor onze 16  ukkies en pukkies al wat regelmaat in te komen !

De eerste schoolweken hebben we al goed gespeeld /goed geleerd waar alles in ons klasje staat /we hebben ook al de verjaardag van Lucas gevierd /de eerste keer geschilderd en nog zo veel meer ….! Kijk maar eens mee naar alle foto’s die de juf heeft gemaakt !

En o ja …we mochten ook al  voor de gehele school tomatensoep maken !

Tot de volgende keer !!!!

Bekijk hier de foto’s!