Kleuters naar de kinderboerderij

Op wereld –dierendag trokken wij met onze gehele kleuterschool naar de kinderboerderij in Rijsbergen . Onze allerkleinsten gingen allereerst de dieren een bezoekje brengen en de mini’s en de maxi’s  speelden dierenspelletjes met de speelboxen .

Het weer was ons wel iets minder goed gezind maar dit mocht natuurlijk de pret niet drukken ! Kijk maar eens mee …

Bedankt Ellen(mama van Max ) en Joke(mama van Janne en Wannes ) voor jullie extra helpende handen !!!

Bekijk hier de foto’s!

Thema ‘Dieren’ bij Ukkies en Pukkies

In de laatste week van september /begin oktober ’19 werd er in onze klas gewerkt rond ‘ dieren’. Om dit thema op te starten brachten we een bezoekje aan de dierenwinkel ’horta’ in Meer en brachten we ook enkele diertjes (konijntjes,vissen ) voor  onze klas mee. In de dierenwinkel was er wel echt veel te zien !

Ook kregen we deze weken Molly (de pony van Tijs en Noor en FayJ) en Milan (hondje van senn) op bezoek .

We verzorgden de dieren in de klas /lazen boekjes rond dieren en de juf deed met ons allerlei spelletjes rond dieren /dieregeluiden … !!

Als afsluiting van het thema ‘ dieren gaan we op vrijdag 4 oktober ‘werelddierendag’ naar de zorgboerderij in Rijsbergen !! Joepie!!!!  Deze foto’s worden apart op de website geplaatst ! groetjes en tot ziens !!!

Bekijk hier de foto’s!

bezoek dierenwinkel

Tijdens het thema huisdieren is het natuurlijk leuk om eens een bezoekje te brengen aan een echte dierenwinkel zodat we ook later in onze klas zelf een winkel kunnen maken.

We hebben verschillende dieren gezien zoals vissen, schildpadden, wormen, sprinkhanen, muizen, konijnen, cavia en natuurlijk ook heel veel eten en andere benodigdheden die je nodig hebt om dieren te verzorgen. We kregen ook 2 konijnen mee die even in onze klas mogen logeren. Dat is echt wel heel leuk. Hier gaan de mini’s en maxi’s goed voor zorgen.

Bekijk hier de foto’s!

Bezoek aan groentehuisje en den hof

Met alle kleuters zijn we op bezoek gegaan bij het groentehuisje en den hof in Minderhout. We kregen een rondleiding in de serre en mochten ook allerlei dingen proeven. Er was ook een grote zandbak waar we in gespeeld hebben. In het groentehuisje hebben de mini’s en maxi’s groenten gekocht waarmee ze op school soep gemaakt hebben.

Bekijk hier de foto’s!

Thema ‘mijn lichaam’ bij de ukkies en pukkies

Vanaf half september ’19 werd er in de ukkie&pukkie klas een weekje gewerkt rond het thema ‘ mijn lichaam ‘ . De schoolfotograaf kwam op bezoek ! / We wasten een kindje met scheerschuim /we keken voor het eerst dit schooljaar poppenkast ….spannend!/We mochten van de juf ook een kindje in elkaar kleven . We maakten ook een cadeautje voor het babyzusje van Ahmed want zij bracht een bezoekje aan ons klasje … We konden zo zien dat baby’tjes echt wel  heel klein zijn !

Omdat het belangrijk is voor ons lichaam om gezonde voeding te eten brachten we op donderdag  19 september’19 ook nog een bezoekje aan het groentehuisje in Minderhout ! We zijn daar op zoek gegaan naar heel veel pompoenen (en andere groenten en fruit 🙂 )die zeer goed tussen de planten verstopt zaten .

Bekijk hier de foto’s!

De eerste schooldagen in de ukkies en pukkies-klas

Joepie !!! Het schooljaar is weer begonnen ! Het jaarthema is ‘ Wat tover ik uit mijn hoed ?’ en ik ben er zeker van dat de kindjes van de eerste kleuterklas weer heel wat uit hun hoed gaan toveren .

In mijn ukkie-pukkie-klas zitten op dit moment 17 kindjes . Deze kleuters zijn allemaal met heel veel zin gestart en ze doen het ontzettend goed in mijn klasje!

Kijk maar eens mee naar de foto’s !

Groetjes en tot de volgende keer !!

Thema vakantie in de ukkie en pukkie-klas !

In de laatste week van juni werd er in de eerste kleuterklas druk gewerkt rond het thema ‘ vakantie ‘

Ook kon met het warme weer de waterbak en allerlei wateractiviteiten niet ontbreken !!!

In deze maand hadden de grootste kindjes van mijn klas ook al een oefendag in de mini-maxi –klas en zo konden we in mijn klasje kennis maken met de kindjes die in september gaan opstarten …

Het schooljaar is voorbij gevlogen en nu komt ineens de vakantie eraan !!

Lieve kindjes en beste ouders !!! Dank u wel voor alle mooie momenten die ik samen met uw kinderen en jullie kindjes heb mogen beleven !!

Geniet enorm van elkaar en van de vakantie !!

Tot  in september en ook al zit je niet meer in mijn klasje… We kunnen elkaar nog altijd elkaar zien !! 😉  

Bekijk hier de foto’s!

Veel liefs van je juf Myriam