Lente in de eerste kleuterklas !

Na de paasvakantie werd er in de eerste kleuterklas gewerkt rond het thema ‘ lente ‘ We hadden in de paasvakantie al enkele warme dagen gehad dus het was voor onze kindjes de hoogste tijd om  eens zelf te ontdekken wat lente nu precies is …

Hoe zaadjes nu precies kunnen groeien hebben onze kindjes zelf mogen ontdekken ! Allereerst natuurlijk experimenteren met kleine /grote bloempotten –potgrond/gewoon zand  enz ….

Vervolgens hebben we de zaadjes van de zonnebloem in de potgrond gedaan –kuiltje terug dicht gemaakt /potgrond besprenkelen met water en klaar … en dan wachten natuurlijk tot dat het zaadje uitkwam …

In de klas schilderden we ook zelf bloemen /we maakten ook zelf vleugels voor de vlinders en met het playmobiel –speelgoed  mochten we met het tuincentrum spelen …./we leerden ook een liedje over de lente …

De juf vertelde ook  vele verhaaltjes van Anna/Jules en Karel die rond het thema ‘lente’ allerlei avonturen beleefden !

Groetjes uit de eerste kleuterklas en tot de volgende keer !!

Bekijk hier de foto’s!

Thema Pasen in de eerste kleuterklas

In de laatste week van maart ’19 en de eerste week van april’19 werd er in de eerste kleuterklas gewerkt rond het thema ‘ pasen !

*We schilderen een reuze ei op de ritme van de muziek /we brachten ook een bezoekje aan de geitjes/konijnen en de kippen van Duco . Met klei probeerden we al echte eieren te rollen / We mochten echte eieren /gekookte eieren/chocolade-eieren proeven  van de juf !

* We mochten ook met echte maïs spelen en we hadden een eitjesbak in onze klas .

*We hadden ook  in onze klas een mooie paasboom met eitjes erin gezet . Want …binnenkort vieren we echt paasfeest .

De juf heeft verteld dat met Pasen de paashaas misschien thuis ook wel op bezoek komt ….

We zijn al erg benieuwd ….

Bekijk hier de foto’s!

Fijne paasvakantie en tot ziens !!!

Thema ‘mijn papa’ bij de ukkies en pukkies

In de week van 19 maart’19 werd er in de eerste kleuterklas rond het thema ‘ mijn papa’ gewerkt . Kinderen mochten iets meebrengen van het werk of de hobby van papa. Natuurlijk waren ze ook heel fier dat ze een foto van hun eigen papa mee naar school mochten brengen .

Ook met de speelgoedwerk-koffers en de werkhelmen en hamers werd er heel wat afgetimmerd in onze klas !

We hadden ook wel heel veel geluk want de papa van Ahmed kwam op een middag op bezoek en kwam vertellen over zijn grote passie  ‘ voetbal ‘ ! We mochten ook op bezoek gaan op een echte boerderij met heel veel koeien . De papa van Lucas weet hier alles over ! En de papa van Maud kwam ter afsluiting van ons thema nog met een echte tractor op het schoolplein . Alle kindjes mochten meerijden ! Dit was echt reuzeleuk !

Bekijk hier de foto’s!

Thema carnaval bij de ukkies en pukkies

Vanaf half februari’19 starten we in onze klas met het thema ‘ carnaval ‘ Super leuk met de verschillende verkleedkleren/de confetti /leuke liedjes /…

De kleuters kregen zeker voldoende kansen om de sfeer rond carnaval op te snuiven !

Natuurlijk werd op vrijdag 2 maart’19 de vakantie ingezet met een heus carnavalsfeest op school !!!

Bekijk hier de foto’s!

Thema winter in de eerste kleuterklas

In de eerste kleuterklas hebben we gewerkt rond het thema ‘ winter ‘ En …het was ook echt winter !

Welke activiteiten kwamen er allemaal aan bod ?

Waarneming van winterkledij-zomerkledij/zelf de vogeltjes buiten eten geven/vetbolletjes maken /waarneming van water-ijs/waarneming van de eerste echte sneeuw!!!/spelen van een winterlotte/sneeuwvlokjes tekenen in scheerschuim ….

Het was weer super leuk !!!!!

Grtjes ! juf Myriam en tot de volgende keer !!!

Bekijk hier de foto’s!

Kerstmarkt in ’t Dreefke.

Op vrijdag 14 december was het gezellig vertoeven in ’t Dreefke. Er werden knutselwerkjes en andere dingetjes verkocht en op de achtergrond hebben we kunnen genieten van mooie muziek. Terwijl onze kinderen keken naar een mooie film of knutselden in de klassen was het buiten gezellig buurten bij een glaasje glühwein, lekkere warme soep en speciale pannenkoeken op een stokje. En natuurlijk was de kerstman op bezoek!

Bekijk hier de foto’s!

Thema kerst in de eerste kleuterklas

In de laatste weken voor de kerstvakantie was er zeer veel werk in ons klasje ! Heel onze klas werd allereerst omgetoverd in kerstsfeer…/we knutselden ook voor de kerstmarkt /de nieuwjaarsbrief /we maakten ook grote mappen voor alle tekeningen mee te nemen …

En natuurlijk oefenden we ook met onze zelfgemaakte trompetten onze nieuwjaarsbrief !

Jawel een hele drukte was het maar onze kindjes hebben dit allemaal geweldig goed gedaan !!

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en kijk er nu al naar uit om er in januari 2019 met 3 nieuwe kindjes terug in te vliegen !!

grtjes en geniet van elkaar !!! xxxjuf Myriam

Bekijk hier de foto’s!

Kerstfeestje in de kleuterschool

Op een morgen in de laatste week voor de kerstvakantie kwamen de kleuters naar school en stond er aan onze poppenkast een heel verdrietig sterretje te kijken …. Onze kleuters kwamen al snel op het idee dat zij zeker hulp kon gebruiken !

Jassen werden aangedaan en we gingen op sterretjestocht . Ondertussen moesten de kinderen de richtingspijlen (de aanwijzingen )goed volgen en soms moest er ook wel een kerstopdracht gedaan worden . Vb. Tik zoveel mogelijk sterretjes /waar is de kerstman …

Natuurlijk vonden onze kleuters mama ster en ze stond zeer blij te pronken bij die mooie kerststal van Meersel-Dreef !!

Pater Luk liet aan de kinderen ook nog zijn prachtige kerststal in de kerk zien en natuurlijk kregen wij ook  nog van pater Luk  een lekker snoepje  !

Omdat mama ster zo blij was dat ze haar kindje had terug gevonden kregen de kleuters ook nog lekkere chocomelk en een wafel in de eetzaal !

’ t was weer een super geslaagde voormiddag !

Bekijk hier de foto’s!

Thema Sint in de ukkie-pukkie klas

Eind november –begin december’18 werd er in de eerste kleuterklas druk gewerkt rond het thema ‘ sinterklaas ‘ ! Vooral spelen met alle attributen die met de sint te maken hebben was zeer belangrijk bij deze kleutergroep ! Er is heel wat af gezongen(!!)  en  de kinderen hebben zelfs met gescheurde papiertjes zelf wortels gemaakt ! Het was een hele spannende tijd maar o zo mooi !!!!

De mama van Jens kwam ook nog met zijn nieuwe kleine broertje op bezoek ! Dit was ook wel heel gezellig en wat is die kleine Vinz mooi !!!!

Bekijk hier de foto’s!

Thema “slapen” bij de Ukkies en Pukkies

Half november ’18 werd er in de eerste kleuterklas gewerkt

rond het thema ‘ slapen –naar bed gaan ‘

Kinderen mochten een dag in hun pyjama naar school komen . Ook hadden we een dag dat alle knuffels een hele dag in de klas mochten vertoeven .

Er werden ook spelletjes met de zaklampen gespeeld en meteen na de herfstvakantie  kreeg ook Jens  er een nieuw broertje bij!

Deze week was het in onze school ook  nog voorleesweek en zo konden ook onze allerkleinsten genieten van enkele mama’s en een oma die gezellig kwamen voorlezen .

Het was weer super gezellig in ons klasje !!! Tot de volgende keer !

Bekijk hier de foto’s!