mini’s en maxi’s kregen turnles van het 5de leerjaar

De laatste turnles van dit schooljaar werd niet gegeven door juf An, maar door de jongens en meisjes van het 5de leerjaar. Ze verdeelde de klas in 3 groepen en speelden voetbal, tikkertje pizza en trampoline springen. Het was een doorschuifsysteem zodat iedereen alles had gedaan. En het was SUPER leuk!!! De jongens en meisjes van het 5de leerjaar hebben dat fantastisch goed gedaan!!

Bekijk hier de foto’s!

Schoolfeest 18 mei 2019

“Zaterdag 18 mei was het echt feest op onze school! Niet alleen het zonnetje straalde maar onze kinderen, leerkrachten, ouderraad, ouders, helpende handen en alle sympathisanten van ’t Dreefke hebben genoten van een warm schoolfeest met spelletjes, hapjes, drankjes, mooie muziek van fanfare Voor Eer en Deugd en van elkaar! Gezelligheid troef op deze mooie lentedag.”

Bekijk hier de foto’s!

Thema moederdag in de ukkie&pukkie-klas

In de eerste weken van mei’19 werd er in de eerste kleuterklas rond het thema ‘ mijn mama ‘ gewerkt ! Foto’s van de mama’s  werden mee naar de klas gebracht …/we zaaiden ook zonnebloemen voor moederdag /we maakten inpakpapier en natuurlijk kwamen er deze weken heel wat mama’s hun werk of hobby’s voorstellen !

Zo brachten we een bezoekje aan het aardbeienbedrijf van de mama van Maud . En wat waren de aardbeien lekker zeg !!Met de mama van Noah kregen we onze eerste salsa –dansles! De mama van Lionel las Lionel zijn lievelingsverhaal voor en had ook nog voor alle kindjes een lekkere traktatie bij . De mama’s  van Cassia & Amalia décoreren zeer graag op feesten en zij kwamen samen met de kindjes het moederdagfeest eens extra in de bloemetjes zetten ! De mama van Ahmed bakt zeer graag cakejes ! Onze kindjes mochten de cakejes versieren en opeten . Ook de mama van Jens kwam op bezoek . Zij is politieagente en speciaal voor deze gelegenheid speelde de oma  ‘ de boef ‘ .

Lieve mama’s wat hebben wij genoten van deze 2 prachtige weken !!! Dank jullie wel !!!

Bekijk hier de foto’s!

Overgangsproject maxi’s – eerste leerjaar

Tijdens de week van 6 mei hebben de maxi’s en de kinderen van het eerste leerjaar samen een project gedaan rond ‘indianen’. Luisteroog had elke dag een brief achtergelaten in de tipi. De kinderen moesten zich helemaal aankleden als een indiaan: hoofdtooi en indianenpak. Ook moesten ze verschillende opdrachten vervullen om zo veren te verdienen voor op hun tooi. Maar de kinderen hebben erg goed hun best gedaan en hebben allemaal een hele mooie hoofdtooi gemaakt met verschillende veren er op. Ze hebben ook zelf een pak gemaakt van een groot wit t-shirt. Het zag er prachtig uit! De maxi’s zijn zelfs al eens een keertje gaan werken in de klas van het eerste leerjaar.  Op donderdag had Luisteroog leuk nieuws voor ons want wij mochten op indianentocht. Ook hier konden de kinderen nog iets verdienen door opdrachten goed te vervullen: kralen voor een indianenketting.  Nu hadden alle kinderen de opdrachten ook netjes vervuld. Tijdens de middag stond er een leuke verrassing op ons te wachten: een huifkar met 2 paarden. Die gingen ons naar de school terug brengen want we hadden al een fikse wandeling gemaakt. Maar de huifkar reed door tot aan de speeltuin! Wat een extra verrassing was dat. Dat had Luisteroog goed geregeld! In de speeltuin konden de kinderen hun indianenketting nog maken en kregen ze nog een ijsje. Wat een leuke indianentocht was dat! En ook een hele leuke week! UGH!

Bekijk hier de foto’s!