thema herfst in de ukkie en pukkie klas

Enkele weken voor de herfstvakantie werd er in het eerste kleuterklasje druk gewerkt rond het thema herfst in al zijn facetten ! Er werden spinnen geknutseld /  getekend /spinnenspelletjes werden er  gespeeld …/kastanjes & noten werden verzameld en waargenomen /… De kinderen maakten ook voor de gehele school herfstsoep en … de juf was ook nog jarig ! Mmmm lekkere frietjes !!!

Bekijk hier de foto’s!

Kleuters naar de kinderboerderij

Op wereld –dierendag trokken wij met onze gehele kleuterschool naar de kinderboerderij in Rijsbergen . Onze allerkleinsten gingen allereerst de dieren een bezoekje brengen en de mini’s en de maxi’s  speelden dierenspelletjes met de speelboxen .

Het weer was ons wel iets minder goed gezind maar dit mocht natuurlijk de pret niet drukken ! Kijk maar eens mee …

Bedankt Ellen(mama van Max ) en Joke(mama van Janne en Wannes ) voor jullie extra helpende handen !!!

Bekijk hier de foto’s!

bezoek dierenwinkel

Tijdens het thema huisdieren is het natuurlijk leuk om eens een bezoekje te brengen aan een echte dierenwinkel zodat we ook later in onze klas zelf een winkel kunnen maken.

We hebben verschillende dieren gezien zoals vissen, schildpadden, wormen, sprinkhanen, muizen, konijnen, cavia en natuurlijk ook heel veel eten en andere benodigdheden die je nodig hebt om dieren te verzorgen. We kregen ook 2 konijnen mee die even in onze klas mogen logeren. Dat is echt wel heel leuk. Hier gaan de mini’s en maxi’s goed voor zorgen.

Bekijk hier de foto’s!

Bezoek aan groentehuisje en den hof

Met alle kleuters zijn we op bezoek gegaan bij het groentehuisje en den hof in Minderhout. We kregen een rondleiding in de serre en mochten ook allerlei dingen proeven. Er was ook een grote zandbak waar we in gespeeld hebben. In het groentehuisje hebben de mini’s en maxi’s groenten gekocht waarmee ze op school soep gemaakt hebben.

Bekijk hier de foto’s!

mini’s en maxi’s kregen turnles van het 5de leerjaar

De laatste turnles van dit schooljaar werd niet gegeven door juf An, maar door de jongens en meisjes van het 5de leerjaar. Ze verdeelde de klas in 3 groepen en speelden voetbal, tikkertje pizza en trampoline springen. Het was een doorschuifsysteem zodat iedereen alles had gedaan. En het was SUPER leuk!!! De jongens en meisjes van het 5de leerjaar hebben dat fantastisch goed gedaan!!

Bekijk hier de foto’s!