Thema moederdag in de ukkie&pukkie-klas

In de eerste weken van mei’19 werd er in de eerste kleuterklas rond het thema ‘ mijn mama ‘ gewerkt ! Foto’s van de mama’s  werden mee naar de klas gebracht …/we zaaiden ook zonnebloemen voor moederdag /we maakten inpakpapier en natuurlijk kwamen er deze weken heel wat mama’s hun werk of hobby’s voorstellen !

Zo brachten we een bezoekje aan het aardbeienbedrijf van de mama van Maud . En wat waren de aardbeien lekker zeg !!Met de mama van Noah kregen we onze eerste salsa –dansles! De mama van Lionel las Lionel zijn lievelingsverhaal voor en had ook nog voor alle kindjes een lekkere traktatie bij . De mama’s  van Cassia & Amalia décoreren zeer graag op feesten en zij kwamen samen met de kindjes het moederdagfeest eens extra in de bloemetjes zetten ! De mama van Ahmed bakt zeer graag cakejes ! Onze kindjes mochten de cakejes versieren en opeten . Ook de mama van Jens kwam op bezoek . Zij is politieagente en speciaal voor deze gelegenheid speelde de oma  ‘ de boef ‘ .

Lieve mama’s wat hebben wij genoten van deze 2 prachtige weken !!! Dank jullie wel !!!

Bekijk hier de foto’s!

Overgangsproject maxi’s – eerste leerjaar

Tijdens de week van 6 mei hebben de maxi’s en de kinderen van het eerste leerjaar samen een project gedaan rond ‘indianen’. Luisteroog had elke dag een brief achtergelaten in de tipi. De kinderen moesten zich helemaal aankleden als een indiaan: hoofdtooi en indianenpak. Ook moesten ze verschillende opdrachten vervullen om zo veren te verdienen voor op hun tooi. Maar de kinderen hebben erg goed hun best gedaan en hebben allemaal een hele mooie hoofdtooi gemaakt met verschillende veren er op. Ze hebben ook zelf een pak gemaakt van een groot wit t-shirt. Het zag er prachtig uit! De maxi’s zijn zelfs al eens een keertje gaan werken in de klas van het eerste leerjaar.  Op donderdag had Luisteroog leuk nieuws voor ons want wij mochten op indianentocht. Ook hier konden de kinderen nog iets verdienen door opdrachten goed te vervullen: kralen voor een indianenketting.  Nu hadden alle kinderen de opdrachten ook netjes vervuld. Tijdens de middag stond er een leuke verrassing op ons te wachten: een huifkar met 2 paarden. Die gingen ons naar de school terug brengen want we hadden al een fikse wandeling gemaakt. Maar de huifkar reed door tot aan de speeltuin! Wat een extra verrassing was dat. Dat had Luisteroog goed geregeld! In de speeltuin konden de kinderen hun indianenketting nog maken en kregen ze nog een ijsje. Wat een leuke indianentocht was dat! En ook een hele leuke week! UGH!

Bekijk hier de foto’s!

Kerstmarkt in ’t Dreefke.

Op vrijdag 14 december was het gezellig vertoeven in ’t Dreefke. Er werden knutselwerkjes en andere dingetjes verkocht en op de achtergrond hebben we kunnen genieten van mooie muziek. Terwijl onze kinderen keken naar een mooie film of knutselden in de klassen was het buiten gezellig buurten bij een glaasje glühwein, lekkere warme soep en speciale pannenkoeken op een stokje. En natuurlijk was de kerstman op bezoek!

Bekijk hier de foto’s!

Kerstfeestje in de kleuterschool

Op een morgen in de laatste week voor de kerstvakantie kwamen de kleuters naar school en stond er aan onze poppenkast een heel verdrietig sterretje te kijken …. Onze kleuters kwamen al snel op het idee dat zij zeker hulp kon gebruiken !

Jassen werden aangedaan en we gingen op sterretjestocht . Ondertussen moesten de kinderen de richtingspijlen (de aanwijzingen )goed volgen en soms moest er ook wel een kerstopdracht gedaan worden . Vb. Tik zoveel mogelijk sterretjes /waar is de kerstman …

Natuurlijk vonden onze kleuters mama ster en ze stond zeer blij te pronken bij die mooie kerststal van Meersel-Dreef !!

Pater Luk liet aan de kinderen ook nog zijn prachtige kerststal in de kerk zien en natuurlijk kregen wij ook  nog van pater Luk  een lekker snoepje  !

Omdat mama ster zo blij was dat ze haar kindje had terug gevonden kregen de kleuters ook nog lekkere chocomelk en een wafel in de eetzaal !

’ t was weer een super geslaagde voormiddag !

Bekijk hier de foto’s!

Maxi’s op stap met “ekstertje klap”

Wij zijn met de maxi’s op tocht geweest met Ekstertje Klap.

Ekstertje Klap had heel veel verschillende opdrachten in het bos verstopt waardoor we van alles over het bos en de natuur konden leren.

Het waren leuke opdrachten die we met zijn allen met veel plezier volbrachten.

Tijdens onze tocht kwamen we de schaapsherder nog tegen. We mochten zo maar tussen de schapen lopen .Toen de herder op een fluitje blies brachten zijn honden alle schapen weer terug tot bij hem. Wat was dat mooi om te zien!

Bekijk hier de foto’s!