Kerstmarkt in ’t Dreefke.

Op vrijdag 14 december was het gezellig vertoeven in ’t Dreefke. Er werden knutselwerkjes en andere dingetjes verkocht en op de achtergrond hebben we kunnen genieten van mooie muziek. Terwijl onze kinderen keken naar een mooie film of knutselden in de klassen was het buiten gezellig buurten bij een glaasje glühwein, lekkere warme soep en speciale pannenkoeken op een stokje. En natuurlijk was de kerstman op bezoek!

Bekijk hier de foto’s!

Thema kerst in de eerste kleuterklas

In de laatste weken voor de kerstvakantie was er zeer veel werk in ons klasje ! Heel onze klas werd allereerst omgetoverd in kerstsfeer…/we knutselden ook voor de kerstmarkt /de nieuwjaarsbrief /we maakten ook grote mappen voor alle tekeningen mee te nemen …

En natuurlijk oefenden we ook met onze zelfgemaakte trompetten onze nieuwjaarsbrief !

Jawel een hele drukte was het maar onze kindjes hebben dit allemaal geweldig goed gedaan !!

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en kijk er nu al naar uit om er in januari 2019 met 3 nieuwe kindjes terug in te vliegen !!

grtjes en geniet van elkaar !!! xxxjuf Myriam

Bekijk hier de foto’s!

Kerstfeestje in de kleuterschool

Op een morgen in de laatste week voor de kerstvakantie kwamen de kleuters naar school en stond er aan onze poppenkast een heel verdrietig sterretje te kijken …. Onze kleuters kwamen al snel op het idee dat zij zeker hulp kon gebruiken !

Jassen werden aangedaan en we gingen op sterretjestocht . Ondertussen moesten de kinderen de richtingspijlen (de aanwijzingen )goed volgen en soms moest er ook wel een kerstopdracht gedaan worden . Vb. Tik zoveel mogelijk sterretjes /waar is de kerstman …

Natuurlijk vonden onze kleuters mama ster en ze stond zeer blij te pronken bij die mooie kerststal van Meersel-Dreef !!

Pater Luk liet aan de kinderen ook nog zijn prachtige kerststal in de kerk zien en natuurlijk kregen wij ook  nog van pater Luk  een lekker snoepje  !

Omdat mama ster zo blij was dat ze haar kindje had terug gevonden kregen de kleuters ook nog lekkere chocomelk en een wafel in de eetzaal !

’ t was weer een super geslaagde voormiddag !

Bekijk hier de foto’s!

Maxi’s op stap met “ekstertje klap”

Wij zijn met de maxi’s op tocht geweest met Ekstertje Klap.

Ekstertje Klap had heel veel verschillende opdrachten in het bos verstopt waardoor we van alles over het bos en de natuur konden leren.

Het waren leuke opdrachten die we met zijn allen met veel plezier volbrachten.

Tijdens onze tocht kwamen we de schaapsherder nog tegen. We mochten zo maar tussen de schapen lopen .Toen de herder op een fluitje blies brachten zijn honden alle schapen weer terug tot bij hem. Wat was dat mooi om te zien!

Bekijk hier de foto’s!

Thema Sint in de ukkie-pukkie klas

Eind november –begin december’18 werd er in de eerste kleuterklas druk gewerkt rond het thema ‘ sinterklaas ‘ ! Vooral spelen met alle attributen die met de sint te maken hebben was zeer belangrijk bij deze kleutergroep ! Er is heel wat af gezongen(!!)  en  de kinderen hebben zelfs met gescheurde papiertjes zelf wortels gemaakt ! Het was een hele spannende tijd maar o zo mooi !!!!

De mama van Jens kwam ook nog met zijn nieuwe kleine broertje op bezoek ! Dit was ook wel heel gezellig en wat is die kleine Vinz mooi !!!!

Bekijk hier de foto’s!

Kronkeldiedoe 1ste graad

Op maandag 25 november gingen we naar de sporthal van Merksplas voor Kronkeldiedoe.

Eerst maakten we onze spieren warm op het kronkeldiedoelied. Daarna mochten we in groepjes verschillende opdrachten uitvoeren. We klimden, klauterden, fietsten, bouwden torens, testten ons evenwicht, sprongen op het springkasteel, … Het was een superleuke en sportieve voormiddag.

Bekijk hier de foto’s!