Eerste graad: W.O. : talenten

De kinderen van de eerste graad zijn tijdens de lessen W.O. aan het leren over het thema ‘ik word groot’. De leerlingen mochten hun talenten aan elkaar laten zien. Ze konden thuis al eens oefenen wat ze goed kunnen. Vrijdag 9 november was het dan zo ver. Er waren een aantal kinderen die goed kunnen voetballen, we zagen een echte pianiste aan het werk, er werd muziek gemaakt op een mondharmonica, er werd gedanst, er werd Arabisch gelezen, ook volleybal en hockey kwamen aan bod… Kortom, heel veel leuke en verschillende talentjes in de eerste graad!

Bekijk hier de foto’s!

Thema herfst bij de ukkies en pukkies

In de laatste week voor de herfstvakantie werkten we in onze ukkie-pukkie-klas rond het thema herfst – regenwormen . Op maandag mochten onze kindjes regenwormen mee naar school brengen en werden ze in de regenwormenbak goed bestudeerd. Hoe kruipen ze ….wat eten ze …..

De kinderen maakten ook zelf speeldeeg en zo konden ze ook van het speeldeeg  wormpjes rollen . In de turnzaal leerden we dan onszelf voortbewegen zoals echte wormen  en ook in de klas gingen we nog lange/korte wormenkettingen maken .

We gingen met onze vingers ook wormen schilderen en natuurlijk moesten de slapende wormen met een stampliedje uit de grond gestampt worden .

Op het einde van de week hebben we alle wormpjes natuurlijk terug in de vrije natuur gezet zodat ze weer rustig kunnen verder kronkelen ! Tot na de herfstvakantie met weer  meer nieuws uit de ukkie en pukkie – klas  !!

Bekijk hier de foto’s!

De jongste kleuters naar het bos van de paters

Vandaag 25 oktober’18 zijn de kleuters van de klas van juf Myriam en juf An naar het bos van de paters geweest . De kinderen kwamen op hun tocht vlaggetjes tegen met opdrachtjes ! De kinderen mochten bomen knuffelen ,zichzelf onder blaadjes verstoppen ,herfstvruchten verzamelen , parachutespelletjes met blaadjes spelen ,enz….

Super moe maar heel voldaan kwamen ze tegen de middag terug op het schooltje aan . Mmmm ….wat smaakten de boterhammen heerlijk !!

Bekijk  hier de foto’s!

mini’s en maxi’s naar de kinderboerderij

Samen gingen we met de bus naar de kinderboerderij ‘de leijhoeve’. Eerst hebben we in de speeltuin gespeeld en daarna deden we een spel om heel veel dingen te ontdekken van de dieren en natuurlijk zijn we ook nog naar alle dieren gaan kijken. Bij de geitjes mochten we zelf mee in de wei en ze eten geven en aaien. De voormiddag was veel te snel voorbij.

Bekijk hier de foto’s!

Thema boerderij bij de Ukkies en Pukkies

Vanaf  begin oktober ’18 werd er in de kleuterschool druk geleerd rond het thema ‘ de boerderij ‘ .

We hadden het geluk dat we naar een echte kinderboerderij mochten gaan met de grote bus !

Vele dieren hebben we gezien maar we mochten van onze juf ook in de speeltuin spelen !

Natuurlijk mochten we in de volgende dagen  veel over de dieren vertellen… /zelf modder voor de varkens maken/zelf de schaapjes krullen geven …/enz…We hebben ook een versje en verschillende liedjes over de dieren geleerd . En o ja de juf had ook nog vele andere boerderijspelletjes met ons gedaan !

Ook mochten we van de juf tractors mee naar school brengen en dit viel dan ook bij velen in smaak !

Vele groetjes uit de ukkie en pukkie-klas !!!Tot de volgende keer !

Bekijk hier de foto’s!

Eerste graad op studiereis naar het Boshuis

De eerste graad is op studiereis geweest naar het Boshuis in Ravels. In de voormiddag werden we op pad gestuurd om de boskoning te helpen. Zijn dienaars waren ziek en het bos moest verzorgd worden. We kregen mooie mantels aan en vertrokken op avontuur. Tijdens onze reis leerden we over de wilde en tamme kastanje, de Amerikaanse eik en de inlandse eik, paddenstoelen, de bosbodem… . Ook speelden we enkele spelletjes zoals het petanquespel (jeux de boules) met eikels, blindemannetje, standbeeldje en gaven we de bomen een dikke knuffel . Het zonnetje scheen ondertussen al goed dus konden we lekker buiten picknicken. En of we er honger van gekregen hadden. Daarna was er nog even tijd om in de mooie tuin van het Boshuis te spelen voor we weer op pad gingen. In de namiddag werden we naar een open plek in het bos geleid. Hier maakten we met klei bosgeesten die ervoor zorgen dat het bos mooi en proper wordt gehouden. Iedereen verzon een leuke naam en een taak voor de geest. Op het einde van de dag speelden we nog ‘Ik ben een spin, en ik heb zin in…’ en het grote mierenspel. Het was een superleuke en leerrijke dag. Iedereen heeft er erg van genoten!

Bekijk hier de foto’s!

Werelddierendag bij juf Lotte

4 oktober is het werelddierendag. De kinderen mochten daarom een foto meebrengen van hun huisdier of van een huisdier dat ze graag zouden willen hebben. De kinderen vertelden alles over hun huisdier: de naam, de verzorging, de leeftijd,… De kinderen konden ook aan elkaar vragen stellen zodat ze alles te weten kwamen over de dieren. We hadden ook bezoek van Hummer. Dit is de hond van Reef. Het is een Amerikaanse Cocker Spaniel. Het was heel fijn om een echte hond op bezoek te hebben en om veel informatie te krijgen. Dankjewel voor het bezoek!

Bekijk hier de foto’s!

Thema fruit bij de ukkies en pukkies

In de laatste weken van september’18  hebben we in onze klas gewerkt rond het thema fruit . Grote appels schilderen met verschillende technieken /appels werpen in de appelboom /appels rollen met klei in een appelboom kleven /een fri-fra-fruitje gezelschapsspel /enz ….

Natuurlijk mocht een bezoek aan een echte appelboer niet ontbreken .  Allereerst gingen we naar  de boomgaard waar we echte appelplukkers aan het werk zagen …Vervolgens kregen we van Mieke ook nog uitleg over het sorteermachine /welk fruit ze allemaal in het winkeltje heeft  en waarom dat je zo voorzichtig met fruit moet zijn ….

De juf heeft ook appelsap gekocht om te proeven  en  ze heeft ook appels gekocht om nog samen met de kleuters  lekkere appelmoes te maken!

Dank je wel ouders /grootouders om onze kleuters te willen vervoeren naar de appelboer  !!!

Vele groetjes en tot de volgende keer !

Bekijk hier de foto’s!