Thema moederdag in de ukkie&pukkie-klas

In de eerste weken van mei’19 werd er in de eerste kleuterklas rond het thema ‘ mijn mama ‘ gewerkt ! Foto’s van de mama’s  werden mee naar de klas gebracht …/we zaaiden ook zonnebloemen voor moederdag /we maakten inpakpapier en natuurlijk kwamen er deze weken heel wat mama’s hun werk of hobby’s voorstellen !

Zo brachten we een bezoekje aan het aardbeienbedrijf van de mama van Maud . En wat waren de aardbeien lekker zeg !!Met de mama van Noah kregen we onze eerste salsa –dansles! De mama van Lionel las Lionel zijn lievelingsverhaal voor en had ook nog voor alle kindjes een lekkere traktatie bij . De mama’s  van Cassia & Amalia décoreren zeer graag op feesten en zij kwamen samen met de kindjes het moederdagfeest eens extra in de bloemetjes zetten ! De mama van Ahmed bakt zeer graag cakejes ! Onze kindjes mochten de cakejes versieren en opeten . Ook de mama van Jens kwam op bezoek . Zij is politieagente en speciaal voor deze gelegenheid speelde de oma  ‘ de boef ‘ .

Lieve mama’s wat hebben wij genoten van deze 2 prachtige weken !!! Dank jullie wel !!!

Bekijk hier de foto’s!

Overgangsproject maxi’s – eerste leerjaar

Tijdens de week van 6 mei hebben de maxi’s en de kinderen van het eerste leerjaar samen een project gedaan rond ‘indianen’. Luisteroog had elke dag een brief achtergelaten in de tipi. De kinderen moesten zich helemaal aankleden als een indiaan: hoofdtooi en indianenpak. Ook moesten ze verschillende opdrachten vervullen om zo veren te verdienen voor op hun tooi. Maar de kinderen hebben erg goed hun best gedaan en hebben allemaal een hele mooie hoofdtooi gemaakt met verschillende veren er op. Ze hebben ook zelf een pak gemaakt van een groot wit t-shirt. Het zag er prachtig uit! De maxi’s zijn zelfs al eens een keertje gaan werken in de klas van het eerste leerjaar.  Op donderdag had Luisteroog leuk nieuws voor ons want wij mochten op indianentocht. Ook hier konden de kinderen nog iets verdienen door opdrachten goed te vervullen: kralen voor een indianenketting.  Nu hadden alle kinderen de opdrachten ook netjes vervuld. Tijdens de middag stond er een leuke verrassing op ons te wachten: een huifkar met 2 paarden. Die gingen ons naar de school terug brengen want we hadden al een fikse wandeling gemaakt. Maar de huifkar reed door tot aan de speeltuin! Wat een extra verrassing was dat. Dat had Luisteroog goed geregeld! In de speeltuin konden de kinderen hun indianenketting nog maken en kregen ze nog een ijsje. Wat een leuke indianentocht was dat! En ook een hele leuke week! UGH!

Bekijk hier de foto’s!

Lente in de eerste kleuterklas !

Na de paasvakantie werd er in de eerste kleuterklas gewerkt rond het thema ‘ lente ‘ We hadden in de paasvakantie al enkele warme dagen gehad dus het was voor onze kindjes de hoogste tijd om  eens zelf te ontdekken wat lente nu precies is …

Hoe zaadjes nu precies kunnen groeien hebben onze kindjes zelf mogen ontdekken ! Allereerst natuurlijk experimenteren met kleine /grote bloempotten –potgrond/gewoon zand  enz ….

Vervolgens hebben we de zaadjes van de zonnebloem in de potgrond gedaan –kuiltje terug dicht gemaakt /potgrond besprenkelen met water en klaar … en dan wachten natuurlijk tot dat het zaadje uitkwam …

In de klas schilderden we ook zelf bloemen /we maakten ook zelf vleugels voor de vlinders en met het playmobiel –speelgoed  mochten we met het tuincentrum spelen …./we leerden ook een liedje over de lente …

De juf vertelde ook  vele verhaaltjes van Anna/Jules en Karel die rond het thema ‘lente’ allerlei avonturen beleefden !

Groetjes uit de eerste kleuterklas en tot de volgende keer !!

Bekijk hier de foto’s!

IKO eerste graad

De kinderen zijn op 25 april naar het IKO geweest in Meer. Chris, de begeleidster van het IKO, vertelde ons dat we gingen werken rond ons jaarthema ‘ we vliegen erin!’. Daarom gingen we zelf een vogelkastje maken met een vogeltje. De kinderen gingen eerst met schilderstape een kartonnen doosje juist vastmaken. Daarna bevestigden de kinderen er nog een haakje eraan om het later te kunnen ophangen. Vervolgens legde Chris de techniek ‘papier maché’ uit aan de kinderen. Ze vonden het heel leuk om met hun vingers in de lijm te mogen. We werkten met gerecycleerd papier zodat we achteraf het huisje niet meer hoeven te schilderen. Na de speeltijd maakten de kinderen nog een vogeltje uit boetseerklei. Omdat het vogelhuisje nog moet drogen, komt Chris nog een namiddag naar onze school om dit alles nog af te werken. In de klas gaan we ook het vogeltje nog afmaken zodat jullie de mooie kunstwerkjes kunnen bewonderen in de gangen tijdens het schoolfeest.

Bekijk hier de foto’s!

W.O. Vind jij dit leuk? – eerste graad

De eerste graad heeft bij W.O. gewerkt rond het thema ‘Vind jij dit leuk?”. De kinderen hebben veel geleerd over verschillende gevoelens die zij kunnen hebben maar ook over de gevoelens die anderen kunnen hebben. Ze mochten allemaal iets laten zien waar ze trots op zijn, Ze probeerden om tijdens een spel zich als een goede verliezer te gedragen maar ook als een goede winnaar. Ze maakten voor iedereen complimenten-madeliefjes want iedereen kan iets goed! De kinderen hebben weer veel bijgeleerd en hopelijk kunnen ze dit in de praktijk nog goed gebruiken.

Bekijk hier de foto’s!

Thema Pasen in de eerste kleuterklas

In de laatste week van maart ’19 en de eerste week van april’19 werd er in de eerste kleuterklas gewerkt rond het thema ‘ pasen !

*We schilderen een reuze ei op de ritme van de muziek /we brachten ook een bezoekje aan de geitjes/konijnen en de kippen van Duco . Met klei probeerden we al echte eieren te rollen / We mochten echte eieren /gekookte eieren/chocolade-eieren proeven  van de juf !

* We mochten ook met echte maïs spelen en we hadden een eitjesbak in onze klas .

*We hadden ook  in onze klas een mooie paasboom met eitjes erin gezet . Want …binnenkort vieren we echt paasfeest .

De juf heeft verteld dat met Pasen de paashaas misschien thuis ook wel op bezoek komt ….

We zijn al erg benieuwd ….

Bekijk hier de foto’s!

Fijne paasvakantie en tot ziens !!!

Thema ‘mijn papa’ bij de ukkies en pukkies

In de week van 19 maart’19 werd er in de eerste kleuterklas rond het thema ‘ mijn papa’ gewerkt . Kinderen mochten iets meebrengen van het werk of de hobby van papa. Natuurlijk waren ze ook heel fier dat ze een foto van hun eigen papa mee naar school mochten brengen .

Ook met de speelgoedwerk-koffers en de werkhelmen en hamers werd er heel wat afgetimmerd in onze klas !

We hadden ook wel heel veel geluk want de papa van Ahmed kwam op een middag op bezoek en kwam vertellen over zijn grote passie  ‘ voetbal ‘ ! We mochten ook op bezoek gaan op een echte boerderij met heel veel koeien . De papa van Lucas weet hier alles over ! En de papa van Maud kwam ter afsluiting van ons thema nog met een echte tractor op het schoolplein . Alle kindjes mochten meerijden ! Dit was echt reuzeleuk !

Bekijk hier de foto’s!

Thema carnaval bij de ukkies en pukkies

Vanaf half februari’19 starten we in onze klas met het thema ‘ carnaval ‘ Super leuk met de verschillende verkleedkleren/de confetti /leuke liedjes /…

De kleuters kregen zeker voldoende kansen om de sfeer rond carnaval op te snuiven !

Natuurlijk werd op vrijdag 2 maart’19 de vakantie ingezet met een heus carnavalsfeest op school !!!

Bekijk hier de foto’s!

WO ‘later word ik’ – eerste graad

De kinderen hebben bij het nieuwe WO-thema heel veel bijgeleerd over beroepen. Er kwamen zelfs enkele mama’s en papa’s vertellen over hun beroep. Dit was zeer leerrijk en de kinderen vonden dit ook geweldig om zo meer beroepen te leren kennen. Bij dit thema was er ook een spaarkaart. Wanneer de kinderen zich goed aan de afspraken hielden, konden ze een spaarmunt kleven. Als de kaart vol was, kregen ze een beloning: appelflappen bakken. En ja hoor, de kinderen hadden op het einde van het thema de kaart helemaal vol, dus konden ze lekker smullen van de zelfgemaakte appelflappen.

Bekijk hier de foto’s!