Thema carnaval bij de ukkies en pukkies

Vanaf half februari’19 starten we in onze klas met het thema ‘ carnaval ‘ Super leuk met de verschillende verkleedkleren/de confetti /leuke liedjes /…

De kleuters kregen zeker voldoende kansen om de sfeer rond carnaval op te snuiven !

Natuurlijk werd op vrijdag 2 maart’19 de vakantie ingezet met een heus carnavalsfeest op school !!!

Bekijk hier de foto’s!

WO ‘later word ik’ – eerste graad

De kinderen hebben bij het nieuwe WO-thema heel veel bijgeleerd over beroepen. Er kwamen zelfs enkele mama’s en papa’s vertellen over hun beroep. Dit was zeer leerrijk en de kinderen vonden dit ook geweldig om zo meer beroepen te leren kennen. Bij dit thema was er ook een spaarkaart. Wanneer de kinderen zich goed aan de afspraken hielden, konden ze een spaarmunt kleven. Als de kaart vol was, kregen ze een beloning: appelflappen bakken. En ja hoor, de kinderen hadden op het einde van het thema de kaart helemaal vol, dus konden ze lekker smullen van de zelfgemaakte appelflappen.

Bekijk hier de foto’s!

W.O. knap gemaakt (eerste graad)

Bij het thema ‘knap gemaakt’ van W.O. konden de kinderen zelf op ontdekking gaan. Vooral het domein techniek werd hier toegepast. De kinderen moesten probleemoplossend denken, werken met stappenplannen en in een groepswerk tot een oplossing komen. Zo waren er allerlei voorwerpen stuk gewaaid door een storm in kabouterland. De kinderen gingen samen aan het werk om van allerlei materiaal een wip, een vliegtuig, een ladder, een brug, een boot en een kar te maken. In dit thema mochten ze ook zelf, door middel van een zelfgemaakt stappenplan, kleren ontwerpen voor hun knuffel. Op de foto’s kan u de kinderen aan het werk zien met hun eindresultaat.

Bekijk hier de foto’s!

Thema winter in de eerste kleuterklas

In de eerste kleuterklas hebben we gewerkt rond het thema ‘ winter ‘ En …het was ook echt winter !

Welke activiteiten kwamen er allemaal aan bod ?

Waarneming van winterkledij-zomerkledij/zelf de vogeltjes buiten eten geven/vetbolletjes maken /waarneming van water-ijs/waarneming van de eerste echte sneeuw!!!/spelen van een winterlotte/sneeuwvlokjes tekenen in scheerschuim ….

Het was weer super leuk !!!!!

Grtjes ! juf Myriam en tot de volgende keer !!!

Bekijk hier de foto’s!

Kerstmarkt in ’t Dreefke.

Op vrijdag 14 december was het gezellig vertoeven in ’t Dreefke. Er werden knutselwerkjes en andere dingetjes verkocht en op de achtergrond hebben we kunnen genieten van mooie muziek. Terwijl onze kinderen keken naar een mooie film of knutselden in de klassen was het buiten gezellig buurten bij een glaasje glühwein, lekkere warme soep en speciale pannenkoeken op een stokje. En natuurlijk was de kerstman op bezoek!

Bekijk hier de foto’s!

Thema kerst in de eerste kleuterklas

In de laatste weken voor de kerstvakantie was er zeer veel werk in ons klasje ! Heel onze klas werd allereerst omgetoverd in kerstsfeer…/we knutselden ook voor de kerstmarkt /de nieuwjaarsbrief /we maakten ook grote mappen voor alle tekeningen mee te nemen …

En natuurlijk oefenden we ook met onze zelfgemaakte trompetten onze nieuwjaarsbrief !

Jawel een hele drukte was het maar onze kindjes hebben dit allemaal geweldig goed gedaan !!

Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en kijk er nu al naar uit om er in januari 2019 met 3 nieuwe kindjes terug in te vliegen !!

grtjes en geniet van elkaar !!! xxxjuf Myriam

Bekijk hier de foto’s!