Carnaval in de eerste kleuterklas

Allereerst werkten we rond het thema muziek . De kinderen mochten muziekinstrumenten meebrengen …,we volgden een workshop rond het liedje ‘ Hansje pansje kevertje ..’ We maakten zelf een muziekinstrument en gingen deze natuurlijk ook uitgebreid uitproberen !

Thema carnaval ….verkleden , slingers en confetti overal !! Veel experimenteren met kledij en allerlei ervaringen opdoen rond de sfeer van carnaval !

Dit hebben wij zeker gedaan ! We genieten nu van een weekje vakantie en na de vakantie komen we zeker terug met meer nieuws uit de ukkie-pukkie –klas !!

Bekijk hier de foto’s!

Thema Kerst in de ukkie-pukkie klas

Na het thema sinterklaas  werd ons kleuterklasje zeer snel in kerststemming gebracht !

Kerstliedjes werden er gezongen, nieuwjaarsbrief werd aangeleerd , ondertussen leerden we ook nog hoe rond de kerstbal nu eigenlijk wel niet is …we gingen op kersttocht, in de zandbak zochten we naar kerstballen,….

Het was een zeer drukke maand maar o zo gezellig ! Nu gaan we eerst lekker feesten en genieten van elkaar om zo in begin januari 2020 te starten met 3 nieuwe kindjes in onze klas !!

We kijken er nu al naar uit 😉

Xxx Veel liefs je ukkie – pukkiejuf Myriam

Bekijk hier de foto’s!

Grootouderfeest int Dreefke!

Op woensdag 20 november 2019 vierden we feest voor onze grootouders. De 3de graad opende de dag met een mooie volksdans. Daarna konden alle kinderen samen met hun grootouder(s) spelletjes doen in de klassen. Zo konden ze sjoelen, een kaartspel spelen of deelnemen aan een dobbelspel waarbij je met wanten aan chips mocht eten. Tussen de spelletjes door konden ze samen gezellig een kopje koffie gaan drinken of een mooie foto laten nemen ten voordele van de warmste week. Samen maakten we er een super leuke voormiddag van. 

Bekijk hier de foto’s!

thema sinterklaas in de ukkie & pukkie-klas!

Na het grootoudersfeest kwam natuurlijk in onze klas het thema ‘sinterklaas ‘ aan bod ! Voluit experimenteren met de verkleedkleren , de boot …

We maakten ook met de blokken zelf een boot ! Ook leerden we hoe de pieten koekjes strooien , pepernoten bakken enz …

Vandaag is het 5 december ’19 . We hebben onze schoen gezet … zou de goede sint ook komen in ons klasje ??? We hopen van wel !!!! 🙂

Bekijk hier de foto’s!

Sint op school – 4 december 2019

De kinderen van ’t Dreefke hadden geluk want op 4 december kwamen de Sint en twee zwarte Pieten op bezoek. De kinderen hadden een week eerder al bericht gekregen dat de Sint zijn werkkamer wou vernieuwen. Hij was op zoek naar mooie schilderijen. De kinderen gingen meteen aan de slag om mooie schilderijen en tekeningen te maken voor de werkkamer van de Sint. ’s Nachts kwamen de Pieten langs om de 3 mooiste schilderen uit te komen kiezen. Alle kinderen kregen van de Sint een snoepje omdat ze allemaal zo goed hun best hadden gedaan. De Sint kwam ook langs bij elke klas om een bezoekje te brengen. Hier zongen en dansten de kinderen. De tweede en derde graad hadden zelfs in groepjes een rap gemaakt voor de Sint. Dat vond hij heel leuk! Op het einde van zijn bezoek werden de winnaars nog bekend gemaakt. Deze schilderijen hangen nu in de werkkamer van de Sint, maar ter herinnering kregen deze kinderen nog wel een fotokader met een foto van de Pieten, de Sint en hun schilderij. Omdat alle kinderen zo braaf waren geweest, had de Sint ook nog een bolderkar bij vol met speelgoed voor in de zandbak. Hier zijn de kinderen heel blij mee! De Sint vertelde dat hij volgend jaar zeker terug zal komen naar de warmste school!

Bekijk hier de foto’s!