thema herfst in de ukkie en pukkie klas

Enkele weken voor de herfstvakantie werd er in het eerste kleuterklasje druk gewerkt rond het thema herfst in al zijn facetten ! Er werden spinnen geknutseld /  getekend /spinnenspelletjes werden er  gespeeld …/kastanjes & noten werden verzameld en waargenomen /… De kinderen maakten ook voor de gehele school herfstsoep en … de juf was ook nog jarig ! Mmmm lekkere frietjes !!!

Bekijk hier de foto’s!

Muzische les derde graad

In kleinere groepen hebben we geëxperimenteerd met verschillende muziekinstrumenten. Elke groep kreeg een muziekinstrument en mocht zelfstandig aan de slag gaan om een eigen muziekstuk te maken. Hieronder kunnen jullie het resultaten bekijken en beluisteren. Nadat elk groepje zijn muziekstuk had laten zien, zijn we nog even met de hele klas naar de muziekklas gegaan. Hier heeft iedereen om de beurt even mogen experimenteren op het drumstel. 

Bekijk hier de video’s:

Kleuters naar de kinderboerderij

Op wereld –dierendag trokken wij met onze gehele kleuterschool naar de kinderboerderij in Rijsbergen . Onze allerkleinsten gingen allereerst de dieren een bezoekje brengen en de mini’s en de maxi’s  speelden dierenspelletjes met de speelboxen .

Het weer was ons wel iets minder goed gezind maar dit mocht natuurlijk de pret niet drukken ! Kijk maar eens mee …

Bedankt Ellen(mama van Max ) en Joke(mama van Janne en Wannes ) voor jullie extra helpende handen !!!

Bekijk hier de foto’s!

Thema ‘Dieren’ bij Ukkies en Pukkies

In de laatste week van september /begin oktober ’19 werd er in onze klas gewerkt rond ‘ dieren’. Om dit thema op te starten brachten we een bezoekje aan de dierenwinkel ’horta’ in Meer en brachten we ook enkele diertjes (konijntjes,vissen ) voor  onze klas mee. In de dierenwinkel was er wel echt veel te zien !

Ook kregen we deze weken Molly (de pony van Tijs en Noor en FayJ) en Milan (hondje van senn) op bezoek .

We verzorgden de dieren in de klas /lazen boekjes rond dieren en de juf deed met ons allerlei spelletjes rond dieren /dieregeluiden … !!

Als afsluiting van het thema ‘ dieren gaan we op vrijdag 4 oktober ‘werelddierendag’ naar de zorgboerderij in Rijsbergen !! Joepie!!!!  Deze foto’s worden apart op de website geplaatst ! groetjes en tot ziens !!!

Bekijk hier de foto’s!

bezoek dierenwinkel

Tijdens het thema huisdieren is het natuurlijk leuk om eens een bezoekje te brengen aan een echte dierenwinkel zodat we ook later in onze klas zelf een winkel kunnen maken.

We hebben verschillende dieren gezien zoals vissen, schildpadden, wormen, sprinkhanen, muizen, konijnen, cavia en natuurlijk ook heel veel eten en andere benodigdheden die je nodig hebt om dieren te verzorgen. We kregen ook 2 konijnen mee die even in onze klas mogen logeren. Dat is echt wel heel leuk. Hier gaan de mini’s en maxi’s goed voor zorgen.

Bekijk hier de foto’s!